Atacatorul care a ucis 3 fetiţe în Southport, condamnat la 52 de ani de închisoare. Un deputat britanic cere extinderea pedepsei
Un deputat britanic din Southport, oraşul unde Axel Rudakubana a ucis vara trecută trei fetiţe un eveniment de dans pe tema Taylor Swift, a cerut vineri o revizuire a pedepsei de cel puţin 52 de ani de închisoare pronunţate joi împotriva adolescentului, argumentând că "nu este suficient de severă", a consemnat BBC.
Laburistul Patrick Hurley i-a cerut procurorului general să examineze dacă sentinţa nu a fost "excesiv de îngăduitoare", susţinând că nu "reflectă crimele comise". După sentinţă, premierul britanic Keir Starmer a calificat atacul din iulie 2024, în care alţi opt copii au fost răniţi, drept "unul dintre cele mai chinuitoare momente din istoria ţării noastre".
Potrivit lui Hurley, sentinţa lui Rudakubana "nu este suficient de severă, nu este suficient de lungă pentru crimele comise". Dar, pentru că a acţionat cu nouă zile înainte de a împlini 18 ani, prin lege acesta nu poate fi condamnat pe viaţă.
Procurorul general Lord Richard Hermer urmează să decidă în termen de 28 de zile cu privire la apel.
Rudakubana avea 17 ani în momentul atacului
- Trump vrea să se întâlnească cu Putin pentru a opri războiul în Ucraina: "Milioane de vieţi irosite, e un...
- Ruşii se pregătesc pentru marea bătălie din Donbas, înainte de negocierile Putin-Trump. Presiuni asupra...
- Cine este noul şef al CIA. John Ratcliffe, aliat al lui Trump, a spus că nu există dovezi că Rusia a reușit să...
- Ucraina, atac masiv cu 120 drone în Rusia. Incendiu la rafinăria Rosneft. Putin ar fi fost dus de urgență la...
- Afacerea care a înflorit după închiderea temporară a TikTok. Un iPhone cu aplicaţia instalată se vinde la...
Rudakubana, născut în Marea Britanie şi care avea 17 ani în momentul atacului, a fost arestat la scurt timp după atacul din Southport, un oraş liniştit de pe coastă, la nord de Liverpool.
Poliţia a afirmat că incidentul nu este tratat ca fiind legat de terorism.
În urma crimelor, în Southport au izbucnit ample tulburări, după ce pe reţelele de socializare s-au răspândit informaţii false că presupusul ucigaş ar fi un imigrant islamist radical. Tulburările s-au răspândit în mai multe oraşe din Marea Britanie, având loc atacuri asupra unor moschei şi hoteluri care găzduiau solicitanţi de azil. Premierul Keir Starmer a dat vina pentru revolte pe extrema dreaptă. Peste 1.500 de persoane au fost arestate.
Înapoi la HomepagePuteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰