Antena Meniu Search
x

Curs valutar

"Cameră de tortură" descoperită la Balaklia, în Harkov. Ministerul ucrainean al Apărării: Pe pereți era scrijelit "Tatăl Nostru"

Oficialii de la Kiev susțin că au descoperit în orașul eliberat Balaklia, din regiunea Harkov, o "cameră de tortură" folosită de trupele ruse pentru prizonierii ucraineni. Ministerul Apărării din Ucraina a postat o fotografie care ar arăta un perete al celulei, pe care este scrijelită în ucraineană rugăciunea "Tatăl Nostru". Război Rusia - Ucraina, ziua 204 LIVE TEXT

de Veronica Micu

la 15.09.2022 , 11:54

"Cameră de tortură" descoperită la Balaklia, în Harkov. Ministerul ucrainean al Apărării: Pe pereți era scrijelit "Tatăl Nostru" - twitter.com/DefenceU

Ministerul Apărării al Ucrainei a postat ceea ce oficialii săi cred că este o "camera de tortură" folosită de trupele ruse pentru prizonierii ucraineni în Balaklia, oraș recent eliberat din regiunea Harkov. 

"Camera de tortură rusă din Balaklia eliberată. Rugăciunea Domnului a fost scrijelită pe perete de prizonierii ucraineni. Rusia trebuie trasă la răspundere pentru acest genocid", este mesajul postat de minister pe Twitter.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Articolul continuă după reclamă

Un ucrainean spune că a fost torturat de ruși prin electroșocuri

Pe acelaşi subiect

Cu aproximativ 8.000 de km pătrați recuceriți până acum, autoritățile ucrainene au avertizat în mod repetat despre ororile pe care trupele ruse le-ar fi lăsat în urmă. După eliberarea regiunii Kiev, forțele ucrainene au descoperit crime de război, inclusiv gropi comune pline cu civili având semne de tortură. Ucrainenii se așteaptă să găsească același lucru și în regiunea Harkov. Locuitorii orașului Balaklia au declarat pentru The Guardian că au avut puține interacțiuni cu forțele ruse, deoarece soldații au rămas în mare parte din timp la periferie. Deși au trăit aproape într-un vid informațional — cu semnal telefonic neregulat, fără internet mobil, Wi-Fi ori TV în cea mai mare parte a timpului — fiind nevoiți să se descurce fără utilități de bază, să facă față jafurilor și să trăiască sub teroarea bombardamentelor, rezidenții nu au experimentat scenele de tortură și execuțiile văzute în alte părți ale țării.

Dar Serhiy Bolvinov, șeful Departamentului de Investigații al Poliției Naționale a Regiunii Harkov, a declarat că 40 de persoane au fost reținute în timpul ocupației. Un localnic a declarat că a fost ținut ostatic de ruși în secția de poliție a orașului timp de mai bine de o lună și a fost torturat prin electroșocuri. Bărbatul, identificat doar ca Artem, a spus că putea auzi țipete de durere venind din alte celule. "M-au obligat să iau în mâini două fire. Era un generator electric. Cu cât mergea mai repede, cu atât tensiunea era mai mare. Și spuneau: «Dacă le dai drumul, ești terminat». Apoi au început să pună întrebări. Au spus că mint și au început să-l învârtă și mai mult, iar tensiunea creștea", a mărturisit Artem. Bărbatul a declarat pentru The Guardian că a fost reținut pentru că rușii au găsit o poză cu fratele său, un soldat în uniformă. Un alt localnic a fost ținut captiv timp de 25 de zile, pentru că avea steagul ucrainean.

Ucraina a eliberat aproximativ 388 de localități din Harkov

Hanna Maliar, ministrul adjunct ucrainean al apărării, a prezentat un bilanț actualizat al teritoriilor recucerite de forțele ucrainene. Astfel, din 6 septembrie, trupele ucrainene au eliberat aproximativ 388 de localități și aproximativ 150.000 de persoane, a declarat Maliar, potrivit The Guardian. "Cifrele sunt în mod constant actualizate, deoarece procesul este dinamic. În plus, teritoriile eliberate au încă nevoie de măsuri suplimentare de securitate și stabilizare pentru a putea trăi în siguranță acolo", a explicat oficialul ucrainean. Maliar a precizat că linia frontului măsoară acum 2.500 km, dintre care 1.300 km sunt de luptă activă: "Da, am așteptat mult timp acest succes, dar trebuie să luptăm în continuare. Până la o victorie completă, eliberăm încă mulți dintre oamenii noștri și pământurile noastre. Avem nevoie de mai mult timp, putere și răbdare".

Veronica Micu Like

Absolventă a Şcolii Superioare de Jurnalism (SSJ). A început la "Gardianul", ca reporter de investigaţii, apoi s-a alăturat echipei "Jurnalul Naţional", unde a scris mai bine de 11 ani. A urmat site-ul miscareaderezistenta.

Comentarii


Întrebarea zilei
Aţi decis cu cine votaţi în primul tur la alegerile prezidenţiale?
Observator » Ştiri externe » "Cameră de tortură" descoperită la Balaklia, în Harkov. Ministerul ucrainean al Apărării: Pe pereți era scrijelit "Tatăl Nostru"