Antena Meniu Search
x

Foto Ce au pățit 8 persoane după ce au fost injectate, din greșeală, cu 5 doze de vaccin anti-Covid, în Germania

Opt angajați ai unei case de bătrâni au fost injectați, din greșeală, cu cinci doze de vaccin anti-Covid, marca BioNTech-Pfizer. Patru dintre aceștia au fost internați în spital cu simptome asemănătoarea gripei, în timp ce ceilalți s-au întors acasă, fără efecte adverse. Incidentul a avut loc în Germania, în cursul zilei de sâmbătă.

Daniel Murărescu
de Daniel Murărescu

la 28.12.2020, 18:41

Vaccin anti-Covid
Vaccin marca BioNTech-Pfizer - Shutterstock (imagine ilustrativă)
  • Reprezentanții BioNTech-Pfizer susțin că nu s-au raportat simptome grave în cazul supradozării, în fazele test

Potrivit publicației Le Figaro, cele opt persoane au primit simultan cinci doze de vaccin, dintr-o eroare. Cele şapte femei şi un bărbat, cu vârste cuprinse între 38 şi 54 de ani, lucrează într-o casă de bătrâni din Stralsund, în nord-estul Germaniei.

Efectele asupra organismului nu au fost severe, simtomele resimtițe de cinci dintre angajați fiind asemnătoare gripei. Acesștia au fost informați despre eroare, a declarat în cursul acestei zile administratorul districtului în care se află unitatea, Stefan Kerth.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Oficialul a declarat că "regretă profund acest incident", precizând că au fost cazuri izolate ce s-au produs dintr-o eroare umană. "Le doresc tuturor celor implicaţi să nu apară efecte secundare grave", a adăugat Kerth.

Laboratorul german BioNTech, care dezvoltă acest prim vaccin ARN mesager, a asigurat înainte de lansarea campaniei de vaccinare că în fazele test nu apar efecte secundare grave.

Reacție alergică la vaccin și la o asistentă din Cluj

O asistentă din Cluj a avut o reacție adversă după vaccinarea anti-covid cu serul dezvoltat de Pfizer-BioNTech. Asistenta de la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase (SCIB) Cluj a avut un episod alergic ușor, care a fost remis rapid sub terapia specifica antialergică.

Acest prim caz raportat la Cluj după vaccinarea anti-Covid-19 a fost anunțat de prefectul Mircea Abrudean.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri externe » Ce au pățit 8 persoane după ce au fost injectate, din greșeală, cu 5 doze de vaccin anti-Covid, în Germania