Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Atac terorist la o moschee din Egipt. Bilanţul cutremurător după atacul cu bombă: sunt peste 200 de morţi şi alte sute de răniţi

Sunt cel puţin 200 de persoane moarte într-un atac cu bombă şi armat la o moschee din Egipt, aparent ultimul dintr-o serie de atacuri ale unei grupări locale af

de Redactia Observator

la 24.11.2017 , 18:39

Sunt cel puţin 200 de persoane moarte într-un atac cu bombă şi armat la o moschee din Egipt, aparent ultimul dintr-o serie de atacuri ale unei grupări locale afiliate Statului Islamic.

UPDATE 18:00 Numărul victimelor din Egipt creşte de la oră la oră. Sunt puţin 235 de persoane ucise în atentat cu bombă, potrivit agenţiei Mena.

UPDATE 16:30 Bilanţul victimelor din masacrul de la moschee creşte. Autorităţile locale au anunţat, cu puţin timp în urmă, cel puţin 200 de morţi.

Articolul continuă după reclamă

UPDATE 16:10 Guvernul egiptean a decretat trei zile de doliu, după un atac sângeros de la moschee, transmit agenţiile internaţionale de presă, citând media de stat egiptene.

Potrivit unor surse oficiale, alte 125 de persoane au fost rănite în atacul care a vizat credincioşii care participau la marea rugăciune săptămânală de la Moscheea al-Rawdah din localitatea Bir al-Abd, aflată la 45 de kilometri de capitala provinciei Sinaiul de Nord El-Arish.

Iniţial, autorităţile au anunţat 85 de morţi şi 80 de răniţi.

Militanţi au bombardat mocheea de la bordul a patru vehicule şi au deschis focul asupra credincioşilor în timpul rugăciunii de vineri, au declarat trei ofiţeri din cadrul forţelor de securitate.

Sursa: News.ro , Agerpres

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Sunteţi de acord ca elevii să fie privaţi de telefoane în timpul orelor?
Observator » Ştiri externe » Atac terorist la o moschee din Egipt. Bilanţul cutremurător după atacul cu bombă: sunt peste 200 de morţi şi alte sute de răniţi