Antena Meniu Search
x

China anunţă că varianta Omicron ameninţă organizarea Jocurilor Olimpice de iarnă

China a avertizat, marți, că varianta Omicron ar putea fi o provocare pentru găzduirea Jocurilor Olimpice de iarnă din februarie, care urmează să se dezvăluie la Beijing.

de Redactia Observator

la 30.11.2021, 11:30

Varianta Omicron ameninţă organizarea Jocurilor Olimpice de anul viitor
Varianta Omicron ameninţă organizarea Jocurilor Olimpice de anul viitor - Shutterstock

Deși China încearcă să ţină în mare măsură la distanţă coronavirusul de granițele sale prin restricții de călătorie și blocări rapide, focarele interne recurente legate de varianta Delta au pus autoritățile în alertă maximă, scrie France24.

„Cred că va duce cu siguranță la provocări legate de prevenire și control”, a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe Zhao Lijian, adăugând că Beijingul „apreciază eforturile Africii de Sud de a oferi informații în timp util” cu privire la noua variantă.

Reguli stricte pentru Jocurile Olimpice de la Beijing

„Dar China are multă experiență în ceea ce priveşte Covid-19Cred cu tărie că Jocurile Olimpice de iarnă se vor desfășura fără probleme”, a adăugat Zhao.

Pe acelaşi subiect

China este hotărâtă să desfășoare Jocurile Olimpice fără probleme legate de Covid-19, în ceea ce ar fi o victorie de propagandă decisivă pentru strategia de toleranță zero a Beijingului împotriva Covid-19. Mii de sportivi, jurnalişti și participanți care sosesc din străinătate sunt obligați să respecte reguli stricte care vor fi impuse de autorităţi.

Organizatorii au recunoscut luna trecută că virusul ar fi „cea mai mare provocare” în găzduirea Jocurilor. Autoritățile sanitare au spus însă că au mijloacele necesare pentru a face față noii variante.

„China a făcut deja o treabă bună în pregătirile tehnice” pentru varianta Omicron, a declarat Xu Wenbo, șeful institutului de control al virusului de la Centrul Chinez pentru Controlul și Prevenirea Bolilor. „Avem multe linii de cercetare tehnică, inclusiv cercetarea tehnică preliminară a vaccinurilor dezactivate, a vaccinurilor pe bază de proteine ​​și a vaccinurilor pe bază de vectori”, a spus el la un briefing separat de marți. Peste 1,1 miliarde de oameni au fost complet vaccinați împotriva coronavirusului de luni, potrivit autorităților sanitare.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri externe » China anunţă că varianta Omicron ameninţă organizarea Jocurilor Olimpice de iarnă