Antena Meniu Search
x

Cozi uriașe de mașini la intrarea în Moldova dinspre Ucraina. Sute de oameni așteaptă la punctul de trecere Palanca

Cozi imense la intrarea din Ucraina în Republica Moldova. Sute de mașini așteaptă la punctul de trecere Palanca, potrivit imaginilor de pe camerele de supraveghere a Poliției moldovene de Frontieră.

Veronica Micu
de Veronica Micu

la 24.02.2022, 10:35

Cozi uriașe de mașini la intrarea din Ucraina în Moldova. Sute de șoferi așteaptă la punctul de trecere Palanca - border.gov.md

Cetățenii ucraineni pleacă din țară, după ce Vladimir Putin a ordonat armatei ruse să efectueze o operațiune militară specială în regiunea Donbas.

Republica Moldova, gata să primească câteva zeci de mii de refugiați ucraineni

"Vom ajuta oamenii care au nevoie desprijinul nostru. Suntem gata să primim câteva zeci de mii de oameni", a declarat Maia Sandu, care a precizat că la punctul de trecere a frontierei de la Palanca a fost activat un centru de triere.

Autoritățile de la Chișinău au anunțat că au elaborat planul în caz că mai multe persoane vor avea nevoie de refugiere. Vor fi asigurate locuri de cazare, alimentație, acordarea asistenței sociale și medicale, mobilizarea personalului și voluntarilor pentru a interveni și a ajuta.

Pe acelaşi subiect

Imagini în direct de la punctul de trecere Palanca

Într-o intervenţie la televiziunea de stat, Putin a anunţat acţiunile militare din Donbas, cerând forţelor militare ucrainene să depună armele şi să plece acasă, potrivit agenţiilor RIA-Novosti şi TASS.  

"Republicile populare din Donbass au cerut ajutorul Rusiei. Ca urmare, am decis să iniţiem o operaţiune militară specială. Obiectivul este de a proteja oamenii care de opt ani sunt ţinta abuzurilor şi genocidului din partea regimului de la Kiev şi, pentru ca aceasta să înceteze, vom acţiona pentru a demilitariza şi denazifica Ucraina şi îi vorm aduce în faţa justiţiei pe cei care care au comis numeroase crime sângeroase împotriva oamenilor paşnici”, a declarat Vlaldimir Putin, conform TASS.

El a avertizat că toată responsabilitatea pentru o eventuală vărsare de sânge va reveni conştiinţei guvernului ucrainean, declarându-se covins că trupele ruseşti îşi vor face datoria. Liderul de la Kremlin a precizat că obiectivul Rusiei nu este să ocupe Ucraina.

La scurt timp după discurs, au fost raportate explozii în orașe ucrainene, CNN, CBC și o serie de instituții de presă ucrainene au raportat că au auzit o explozie în capitala Kiev. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că lucraţi sub calificarea dumneavoastră la locul de muncă?

Observator » Stiri externe » Cozi uriașe de mașini la intrarea în Moldova dinspre Ucraina. Sute de oameni așteaptă la punctul de trecere Palanca