Antena Meniu Search
x

Foto Creatorul antivirusului McAfee, John McAfee, găsit mort în celula sa. "Dacă mă spânzur, a la Epstein, nu va fi vina mea", scria el în 2020

Creatorul antivirusului McAfee, John McAfee, a fost găsit mort în celula sa dintr-o închisoare din Barcelona, la câteva ore după ce o instanță spaniolă a decis să poate fi extrădat în SUA, acolo unde urma să fie judecat pentru evaziune fiscală.

de Redactia Observator

la 24.06.2021, 08:19

John McAfee găsit mort în celula sa
John McAfee avea 75 de ani - Profimedia Images / INHGA
  • "Sunt mulțumit aici. Am prieteni. Mâncarea e bună. Totul e bine. Să știți că dacă mă spânzur, a la Epstein, nu va fi vina mea", scrisese acesta pe Twitter, în 2020

Moartea sa a fost anunţată la câteva ore după ce Curtea Naţională a Spaniei a aprobat extrădarea lui în Statele Unite, unde acuzaţiile de evaziune fiscală ar fi putut duce la o pedeapsă cu închisoarea de până la 30 de ani. Deciza ar fi putut fi contestată în apel, iar extrădarea propriu-zisă ar fi necesitat aprobarea Guvernului Spaniei.

McAfee a fost arestat pe 3 octombrie anul trecut, pe aeroportul El Prat din Spania, în timp ce se pregătea să fugă din ţară în Turcia. În aceeaşi lună, McAfee a fost acuzat în Tennessee de sustragerea de la plata impozitelor, după ce nu a raportat veniturile obţinute din promovarea criptomonedelor în timp ce făcea activităţi de consultanţă, a ţinut conferinţe şi a vândut drepturile asupra povestea vieţii sale pentru un documentar. Compania sa a fost vândută către Intel în 2011.

John McAfee a creat un imperiu software în domeniul securității cibernetice

McAfee a dezvoltat software-ul timpuriu de securitate a internetului, iar în trecut şi a fost căutat de autorităţile din SUA şi Belize. Procuratura din Tennessee a afirmat că McAfee nu a depus declaraţii fiscale din 2014 până în 2018, în pofida faptului că a încasat ”venituri considerabile” din mai multe surse. Potrivit unui rechizitoriu din 15 iunie, McAfee ar fi câştigat milioane de dolari din susţinerea de conferinţe, consultanţă, promovare a criptomonedelor şi vânzarea drepturilor la povestea sa de viaţă pentru un documentar. Actul de acuzare nu pretindea că McAfee ar fi primit venituri în legătură cu McAfee Associates. Compania a fost vândută către Intel în 2011.

Pe acelaşi subiect

Într-o audiere video la începutul acestei luni, McAfee a susţinut că acuzaţiile împotriva sa sunt motivate politic şi a spus că îşi va petrece restul vieţii în închisoare dacă va fi returnat în SUA. În martie, McAfee a fost de asemenea acuzat de o ”înşelătorie” în criptomonede în valoare de 13 milioane de dolari, după ce ar fi atras victimele pe Twitter.

Acuzat de spălare de bani şi fraudă

Fondatorul McAfee Associates a fost lovit cu o serie de acuzaţii, inclusiv spălare de bani şi fraudă, în instanţa federală din Manhattan. Acuzaţiile s-au referit la două scheme privind promovarea frauduloasă către investitori a criptomonedelor, a arătat Departamentul Justiţiei din SUA.

McAfee şi garda sa de corp, Jimmy Gale Watson Jr, au fost acuzaţi de o schemă de exploatare a Twitter de către McAfee prin promovarea publică a ofertelor de criptomonede şi a monedelor digitale, pe care le-au vândut ulterior odată cu creşterea preţurilor, potrivit Departamentului Justiţiei din SUA şi US Commodity Futures.

Procurorul american din Manhattan, Audrey Strauss, a declarat că McAfee, Watson şi alţi membri ai ”echipei pentru criptomonede” ar fi câştigat mai mult de 13 milioane de dolari de la investitorii ”pe care i-au victimizat cu schemele lor frauduloase”.

Dacă ar fi fost condamnat, McAfee s-ar fi confruntat cu zeci de ani de închisoare

Potrivit Fox News, antreprenorul intenţiona să îşi anunţe candidatura la preşedinţie, din partea Partidului Libertarian, însă în martie l-a susţinut pe candidatul Vermin Supreme. În iulie 2019, McAfee a fost arestat şi ulterior eliberat de către Forţele Armate Republicane Dominicane din Puerto Plata, după ce a fost suspectat că deţine arme de calibru înalt, muniţie şi echipament în stil militar în timp ce se afla pe barca sa.

Cine a fost John McAfee?

John McAfee s-a născut în 1945 la o bază a armatei SUA din Marea Britanie, iar apoi a crescut în Virginia. După ce a lucrat ca programator şi proiectant de software pentru mai multe companii, inclusiv NASA, a început să dezvolte software pentru combaterea viruşilor.

În 1987, a fondat McAfee Associates, o companie de antiviruşi pentru computere. În cele din urmă, Intel a cumpărat McAfee şi a schimbat numele mărcii - ceva despre care McAfee şi-a exprimat mulţumirea.

În august 2009, The New York Times a scris că averea sa personală a scăzut de la 100 de milioane de dolari la 4 milioane de dolari. Acesta s-a mutat în Belize şi a vrut să găsească utilizări medicinale pentru plante pe terenul său. La conferinţa DEF CON din LA, din august 2014, el i-a avertizat pe americani să nu folosească smartphone-uri - sugerând că aplicaţiile sunt folosite pentru a spiona clienţii care nu citesc acordurile regulile de confidenţialitate.

El a anunţat că va căuta să obţină funcţia de preşedinte al Statelor Unite, în campania prezidenţială din 2016, drept candidat al Partidului Libertarian. A pierdut nominalizarea Partidului Libertarian în faţa lui Gary Johnson.

sursa: news.ro

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri externe » Creatorul antivirusului McAfee, John McAfee, găsit mort în celula sa. "Dacă mă spânzur, a la Epstein, nu va fi vina mea", scria el în 2020