Antena Meniu Search
x

Deputat francez, amendat şi condamnat la închisoare pentru violenţe conjugale. Şi-a lovit soţia şi i-a trimis mesaje ameninţătoare

Un deputat din Franţa a fost amendat şi condamnat la patru luni de închisoare cu suspendare, marţi, pentru "violenţe" la adresa soţiei sale. Adrien Quatennes a fost suspendat din politică, iar cazul a dus la tensiuni în cadrul partidului său de extremă stângă, informează AFP, citat de Agerpres.

de Redactia Observator

la 16.12.2022, 11:51

Adrien Quatennes
Un deputat al extremei stângi din Franţa a fost condamnat la patru luni de închisoare - Profimedia

Deputatul francez Adrien Quatennes a fost condamnat la Lille pentru "violenţe fără incapacitate comise de consort" între octombrie şi decembrie 2021, precum şi pentru "trimiterea regulată şi răuvoitoare de mesaje" către soţia sa, prin SMS şi WhatsApp, între august şi septembrie 2022.

Avocatul său, Jade Dousselin, a afirmat că două fapte au fost reţinute de Parchet: o palmă dată soţiei sale "în urmă cu mai mult de un an" într-un context de "agresivitate reciprocă", precum şi SMS-uri trimise după separarea cuplului şi în legătură cu care "a fost recunoscută absenţa caracterului răuvoitor".

Deputatul din partea partidului Franţa Nesupusă (LFI) va trebui de asemenea să plătească 2.000 de euro daune pentru prejudiciu moral. Militante ale colectivului feminist #NousToutes (Noi Toate), cu banderole violet la braţ, erau prezente în exteriorul Tribunalului din Lille pentru a cere demisia deputatului.

Deputatul poate reveni în partid dacă urmează un stagiu de responsabilizare

Pe acelaşi subiect

Fostul număr doi al LFI în cadrul Adunării Naţionale a Franţei a fost ulterior suspendat patru luni din grupul său parlamentar, care îl exclusese deja din activităţile sale.

Revenirea lui este "condiţionată de angajamentul de a urma un stagiu de responsabilizare asupra violenţelor la adresa femeilor", a adăugat grupul de deputaţi ai LFI într-un comunicat difuzat după verdict.

De la începutul acestui dosar, LFI, partidul stângii radicale al tribunului Jean-Luc Melenchon, clasat pe locul trei în alegerile prezidenţiale, este marcat de turbulenţe. Iniţial, Jean-Luc Melenchon îşi exprimase sprijinul pentru Adrien Quatennes, provocând furia militantelor feministe şi o criză în LFI. De atunci, Melenchon nu s-a mai exprimat pe subiect.

De asemenea, LFI a trebuit să facă faţă la începutul verii unor tensiuni declanşate de o plângere pentru hărţuire şi agresiune sexuală depusă împotriva lui Eric Coquerel, preşedintele Comisiei de Finanţe din cadrul Adunării Naţionale. O anchetă este în curs.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-aţi donat mobila, hainele sau electrocasnicele pe Facebook?

Observator » Stiri externe » Deputat francez, amendat şi condamnat la închisoare pentru violenţe conjugale. Şi-a lovit soţia şi i-a trimis mesaje ameninţătoare