Antena Meniu Search
x

Haos în rândurile noilor recruți ruși. Soldații sunt învățați să-și panseze rănile cu tampoane și se plâng că nu au parte de antrenamente

Armata lui Vladimir Putin, odată temută, este acum caracterizată de o dezordine absolută. În ciuda imaginilor prezentate de propaganda de la Kremlin, pe rețelele sociale apar numeroase înregistrări care arată haosul în rândul noilor recruți, după anunțul privind mobilizarea parțială. 

De Redactia Observator la 05.10.2022, 11:37
Dezordine în rândurile noilor recruți ruși. Soldații sunt învățați să-și panseze rănile cu tampoane și se plâng că nu au parte de antrenamente
Dezordine în rândurile noilor recruți ruși. Soldații sunt învățați să-și panseze rănile cu tampoane și se plâng că nu au parte de antrenamente - Profimedia Images

La începutul săptămânii, Serghei Șoigu, ministrul Apărării din Federația Rusă a anunțat că peste 200.000 de soldați au fost recrutați de la anunțarea mobilizării parțiale anunțate de către Vladimir Putin în urmă cu două săptămâni. 

În imaginile prezentate la televiziunea de stat, recruții sunt bine echipați. În realitate, situația este diferită, potrivit CNN. Noii recruți improvizează echipamente de prin ajutor și se plâng că nu au parte de antrenamente tactice și teoretice. 

Într-o înregistrare video viralizată pe social media, un comandat militar le spune soldaților să-și panseze rănile cu tampoane. "Cereți-le mamelor voastre, soțiilor sau iubitelor să vă dea tampoane. Știți pentru ce sunt? Să le folosiți pentru a vă pansa rănile. Aceste produse de igienă se umflă și închid rana. De asemenea, să vă aduceți proprii saci de dormit", potrivit CNN.

Pe acelaşi subiect

Într-o singură lună, Ucraina a recucerit mai mult teritoriu decât a ocupat Rusia în ultimele cinci luni. Liderul de la Kremlin a anunțat, vineri, anexarea a patru teritorii ucrainene, eveniment marcat printr-o ceremonie cu prezența tuturor elitelor rusești, însă, în prezent, Rusia nu mai controlează în totalitate niciuna dintre cele patru regiuni anexate ilegal.

În ceea ce privește situația de pe front, Intelligence-ul ucrainean a interceptat numeroase convorbiri telefonice între soldații ruși și familiile lor, care arată situația reală de pe front.

Femeie: Ar trebui să fie elicoptere, avioane... 

Soldat: Nu e nimic. Nimic! Nimic!

Femeie: Ce fel de armată este asta? Doar un show la televizor? 

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Stiri externe » Haos în rândurile noilor recruți ruși. Soldații sunt învățați să-și panseze rănile cu tampoane și se plâng că nu au parte de antrenamente