Antena Meniu Search
x

Duma de Stat a adoptat o rezoluție prin care îi cere lui Putin să recunoască Doneţk și Luhansk ca regiuni independente

Parlamentul rus a votat marţi rezoluţiile prin care preşedintelui Vladimir Putin i se solicită să recunoască independenţa regiunilor separatiste Doneţk şi Luhansk, din estul Ucrainei.

de Redactia Observator

la 15.02.2022, 13:06

Duma de Stat din Rusia
Duma de Stat din Rusia - Shutterstock

Duma de Stat a adoptat o rezoluție prin care îi cere lui Vladimir Putin să recunoască independenţa regiunilor separatiste Doneţk şi Luhansk, din estul Ucrainei.

Două rezoluţii, trimise lui Putin şi oficialilor ruşi

Viaceslav Volodin, preşedintele Camerei inferioare a Parlamentului, declarase anterior că parlamentarii vor vota cele două rezoluţii privind recunoaşterea independenţei autoproclamatelor Republici Populare Doneţk şi Luhansk. Regiunile se află în zona Donbass, unde forţele separatiste se luptă cu armata ucraineană din 2014. „Rezoluţia care primeşte cel mai mare număr de voturi va fi adoptată”, a mai adăugat Volodin, potrivit news.ro.

Prima rezoluţie ar face apel direct la Putin să recunoască „imediat” cele două zone ca independente, iar a doua va fi trimisă Ministerului de Externe al Rusiei şi altor structuri guvernamentale „pentru studiu şi feedback”.

Pe acelaşi subiect

Ce presupune recunoaşterea independenţei celor două regiuni

O astfel de recunoaştere ar anunţa încetarea Protocolului de la Minsk – un armistiţiu mediat de Franţa şi Germania în cadrul Formatului Normandia, care a intrat în vigoare în 2015.

Cu toate acestea, nu este clar dacă Putin va pune în aplicare prima rezoluţie, deoarece a menţionat Acordul de la Minsk în convorbirea cu omologul său francez, Emmanuel Macron, de zilele trecute. 

Săptămâna trecută au avut loc mai multe discuţii cu privire la Formatul Normandia.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri externe » Duma de Stat a adoptat o rezoluție prin care îi cere lui Putin să recunoască Doneţk și Luhansk ca regiuni independente