Antena Meniu Search
x

Explozia devastatoare din Beirut, urmată de ample mișcări de stradă (Video)

Neglijenţa, o rachetă sau o bombă sunt cauzele posibile pentru tragedia care a îngenunchiat Libanul. Preşedintele ţării a extins ancheta şi nu exclude un atac extern. În acest timp, ţara cade pradă haosului şi foametei. Portul, inima Beirutului, a fost distrus şi importurile s-au sistat. UNICEF a lansat un apel astăzi pentru 80 de mii de copii, strămutaţi din oraşul aflat în ruină. 

de Redactia Observator

la 07.08.2020, 21:15

Vezi și
  • Explozia a distrus zona portului din Beirut, considerată inima orașului.

Edmond Khnaisser tocmai intra în sala de naşteri cu soţia, Emanuela. Voia să-i fie alături la naşterea fiului lor când suflul exploziei a spulberat geamurile salonului. 

Cel mic este un supravieţuitor. A venit pe lume o oră mai târziu, fără nicio complicaţie. O rază de speranţă într-un oraş cuprins de haos. Peste noapte, un adevărat război a pornit printre ruine între zeci de tineri şi poliţie. 

Din spatele unor baricade în flăcări, manifestanţii au aruncat pietre şi au încercat intrarea în sediul Parlamentului. 

Cer demisia guvernului pe care nimeni nu-l mai recunoaşte. 

Sorina Ziad Kaed, româncă din Beirut: Acest vapor cu nitrat de amoniu este în portul din Beirut din 2013 şi nimeni nu a luat nicio măsură. Corupţia este foarte mare în Liban. Suntem a doua Venezuela din lume, din cauza inflaţiei. 

Clasa politică este acuzată că, prin incompetenţă şi neglijenţă, a pus în pericol milioane de oameni. 

O astfel de bombă cu ceas nu trebuia depozitată atât de aproape de un cartier locuit. 

Mai grav este că explozia de marţi a spulberat şi speranţa oamenilor de a ieşi dintr-o criză economică fără precedent. 

Pentru că a oprit inima economică a ţării. Portul care a asigurat mereu prosperitatea oraşului este o ruină. Tone de cereale sunt împrăştiate pe câţiva kilometri. 

Sorina Ziad Kaed, româncă din Beirut: Lumea nu îşi permite acum să îşi schimbe o fereastră. O fereastră costă acum cât un salariu pe o lună. Lumea nu mai are bani. Libanul nu este o ţară industrială, se bazează numai pe import şi pe turism. Deci s-a cam dus totul. 

Cu mânecile suflecate, în mijlocul oamenilor, Emmanuel Macron a încercat să aplaneze conflictul. Pentru mulţi, este ultima speranţă a Libanului. 

Duminică, în zonă va ajunge şi preşedintele Consiliului European, Jean Michel. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri externe » Explozia devastatoare din Beirut, urmată de ample mișcări de stradă (Video)