Antena Meniu Search
x

Explozie într-un cartier din Kabul soldată cu cel puțin 22 de răniți. Talibanii anunță că vor deschide o anchetă în acest caz

O bombă a explodat într-o stradă aglomerată plină de cumpărători sâmbătă în capitala Afganistanului, Kabul, şi cel puţin 22 de persoane au fost rănite, au declarat oficiali ai serviciilor spitaliceşti şi martori, notează Agerpres.

de Redactia Observator

la 06.08.2022, 18:28

Atacul a avut loc într-un cartier frecventat de comunitatea musulmană şiită minoritară.
Primele estimări oficiale indică 22 de persoane rănite. - Profimedia

Explozia a avut loc într-un cartier de vest al oraşului unde membri ai comunităţii musulmane şiite minoritare se întâlnesc în mod regulat. Imagini video postate online arătau ambulanţe care se grăbeau să ajungă la locul exploziei, aflat de asemenea în apropierea staţiilor de autobuz.

Un purtător de cuvânt al Ministerului de Interne al talibanilor a declarat că o echipă de anchetă se afla la locul exploziei pentru a ajuta răniţii şi evalua numărul victimelor.

Atacul nu a fost revendicat

Niciun grup militant nu a revendicat imediat responsabilitatea pentru atac, produs înaintea de sărbătoarea Ashura, care comemorează martiriul imamului Hussein, un nepot al profetului Mahomed, marcată în principal de musulmanii şiiţi.

Pe acelaşi subiect

Vineri, cel puţin opt persoane au fost ucise şi 18 rănite într-o explozie la Kabul. O bombă a fost detonată de Statul Islamic (SI), o grupare militantă musulmană sunită. Organizația nu controlează niciun teritoriu în Afganistan dar vizează în atacuri ucigaşe minorităţile religioase din ţară, precum şi patrule ale talibanilor.

Autorităţile talibane musulmane sunite, care au reluat controlul asupra Afganistanului anul trecut după o insurgenţă de două decenii, au declarat că vor oferi mai multă protecţie pentru moscheile şiite şi alte facilităţi.

Nu există date de recensământ actualizate, dar estimările indică dimensiunea comunităţii şiite din Afganistan la 10-20% din populaţia de 39 milioane de locuitori, inclusiv tadjici vorbitori de persană şi paştuni, precum şi minoritatea hazara.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Stiri externe » Explozie într-un cartier din Kabul soldată cu cel puțin 22 de răniți. Talibanii anunță că vor deschide o anchetă în acest caz