Antena Meniu Search
x

John Bolton, fost consilier al lui Trump, sugerează că Putin ar putea fi asasinat dacă foloseşte arme nucleare: Își semnează propriul bilet de sinucidere

John Bolton, fost consilier de securitate naţională al SUA în mandatul lui Donald Trump, devine din ce în ce mai vehement în discursul său împotriva lui Vladimir Putin, susţinând că nu există nicio perspectivă pe termen lung pentru pace și securitate în Europa fără o schimbare de regim în Rusia.

de Marina Dinu

la 10.10.2022, 15:06

Fostul consilier de securitate naţională al SUA vrea ca întregul regim de la Kremlin să plece
Fostul consilier de securitate naţională al SUA vrea ca întregul regim de la Kremlin să plece - Profimedia Images

Într-un articol publicat pe site-ul său, John Bolton susţine că, pentru a evita ca războiul să se prelungească la infinit, trebuie să modificăm calculul în ceea ce priveşte şefia lui Putin la Kremlin. Asta vine în contextul în care, crede Bolton, Europa nu va avea niciodată parte de pace cu Vladimir Putin la putere: “Nu există nicio perspectivă pe termen lung pentru pace și securitate în Europa fără schimbarea regimului în Rusia”.

John Bolton susţine că întregul regim de la Kremlin trebuie înlăturat

Deşi forţele ucrainene fac progrese pe front, Occidentul nu are încă o definiţie comună a victoriei Ucrainei în faţa Rusiei. “Războiul continuă, producând pierderi mari Rusiei și probleme economice. Opoziția față de Putin crește, iar tinerii fug din țară. Desigur, numărul de victimele civile și militare din Kiev este, de asemenea, mare, iar distrugerile din oraş sunt enorme”.

“Trebuie să plece întregul regim”, spune Bolton. Fostul consilier al lui Trump susţine că simpla schimbare de la putere a lui Putin nu este de ajuns, mai ales că există o întreagă conducere colectivă construită în ultimele două decenii, care îl susţine pe şeful de la Kremlin.

Pe acelaşi subiect

“Definirea schimbării este critică, deoarece trebuie să implice mult mai mult decât simpla înlocuire a lui Putin. (...) Nu există nicio structură guvernamentală civilă care să efectueze schimbarea, nici măcar un Birou Politic ca cel care l-a retras pe Nikita Hrușciov după criza rachetelor din Cuba", susţine John Bolton.

Fostul consilier a făcut referire şi la o declaraţie a lui Joe Biden, din martie, atunci când acesta a spus despre Putin: „Pentru numele lui Dumnezeu, acest om nu poate rămâne la putere”. La scurt timp, criticat după ce a lăsat să se înţeleagă că îşi doreşte înlăturarea lui Vladimir Putin de la putere, Joe Biden a revenit cu explicaţii şi a declarat că nu retractează nimic şi că nu îşi cere scuze. 

John Bolton: Putin va deveni o țintă legitimă dacă folosește arme nucleare

Fostul consilier pe probleme de securitate națională al lui Donald Trump a afirmat, într-un alt interviu acordat postului american CBS News, că Putin va deveni o țintă legitimă dacă folosește arme nucleare. "Cred că ar trebui să lămurim public, nu doar pentru Putin, ci ca să ştie toată conducerea de la vârful Rusiei şi toți cetățenii Rusiei, dacă Putin autorizează utilizarea unei arme nucleare, își semnează propriul bilet de sinucidere... Ei bine, el este centrul de comandă și control al armatei ruse. Ceea ce noi numim  Autoritatea Comandamentului Național. Devine o țintă militară legitimă. Și cred că, deși există o mulțime de alte lucruri pe care le putem face, el trebuie să știe că se află pe lista noastră de ținte în acel moment". a spus Bolton la CBS. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri externe » John Bolton, fost consilier al lui Trump, sugerează că Putin ar putea fi asasinat dacă foloseşte arme nucleare: Își semnează propriul bilet de sinucidere