Antena Meniu Search
x

Video Joe Biden răspunde concis unei întrebări despre înlăturarea lui Putin, la ieşirea din biserică

După ce afirmase că Vladimir Putin "nu poate rămâne la putere", preşedintele Statelor Unite, Joe Biden, a declarat că nu doreşte o schimbare de regim în Rusia, transmite dpa. Războiul Rusia - Ucraina a ajuns în ziua 33, iar preşedintele Volodimir Zelenski subliniază că ţara sa îşi doreşte pacea "fără întârziere".

de Redactia Observator

la 28.03.2022, 09:24

Joe Biden spune că nu vrea o schimbare de regim în Rusia
Joe Biden spune că nu vrea o schimbare de regim în Rusia - Profimedia

La ieşirea de la slujba ţinută într-o biserică din Washington, înainte de a urca în maşină, Joe Biden a fost întrebat de un reporter din grupul care îl urmărea dacă vrea ca "Putin să fie răsturnat (n.r. de la putere)". Răspunsul preşedintelui american a fost un "nu" categoric, relatează Agerpres.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Sâmbătă, Joe Biden susţinuse că preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, "nu poate rămâne la putere" - o declaraţie care a fost interpretată ca o schimbare de direcţie a politicii externe americane.

Casa Albă a încercat ulterior să explice că nu a fost vorba de un apel direct la răsturnarea de la putere a lui Putin şi că Biden a vrut de fapt să spună că liderul de la Kremlin "nu poate fi lăsat să îşi exercite puterea asupra ţărilor vecine sau a regiunii"

Reacţii după afirmaţiile lui Joe Biden

Kremlinul a comentat remarca lui Joe Biden, spunând că depinde de ruși să-și aleagă propriul președinte. Iar preşedintele francez Emmanuel Macron a anunţat duminică faptul că nu ”nu va folosi” aceleaşi epitete ca omologul său american. Preşedintele SUA l-a numit "măcelar" pe Vladimir Putin, în timpul vizitei în Polonia.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Stiri externe » Joe Biden răspunde concis unei întrebări despre înlăturarea lui Putin, la ieşirea din biserică