Antena Meniu Search
x

Franţa e pusă pe ironii după prăbuşirea avionului lui Prigojin. "Rata de mortalitate printre apropiaţii lui Putin este extrem de ridicată"

Şefa diplomaţiei franceze, Catherine Colonna, a reacţionat joi cu ironie la presupusul deces al lui Evgheni Prigojin, şeful grupului paramilitar rus Wagner, remarcând că "rata de mortalitate printre apropiaţii lui (Vladimir) Putin este extrem de ridicată", informează AFP, citat de Agerpres.

de Redactia Observator

la 24.08.2023, 18:23

Franţa e pusă pe ironii după prăbuşirea avionului lui Prigojin. "Rata de mortalitate printre apropiaţii lui Putin este extrem de ridicată"
Franţa e pusă pe ironii după prăbuşirea avionului lui Prigojin. "Rata de mortalitate printre apropiaţii lui Putin este extrem de ridicată" - Profimedia Images

"Aceasta este o activitate riscantă", a declarat Catherine Colonna pentru agenţia de presă franceză, refuzând să facă alte comentarii.

Anchetă în curs în Rusia după prăbuşirea avionului în care s-ar fi aflat Prigojin

O anchetă era în curs joi în Rusia asupra accidentului de avion ce a provocat după toate probabilităţile moartea lui Evgheni Prigojin, care a devenit un inamic al Kremlinului după rebeliunea de la sfârşitul lui iunie, ceea ce alimentează speculaţiile despre un eventual asasinat.

La rândul său, Ministerul Afacerilor Externe a declarat pentru AFP că nu este în măsură să se pronunţe asupra condiţiilor prăbuşirii avionului, care nu sunt deloc clare. "Este prea devreme pentru a măsura consecinţele presupusei dispariţii a lui Prigojin", a adăugat ministerul francez. "Dacă această dispariţie va fi dovedită, aceasta va fi un element major", a subliniat ministerul.

Pe acelaşi subiect

"Wagner este o întreprindere criminală, care execută ordinele murdare ale lui Putin în Ucraina şi în mai multe ţări din Africa, (este) o miliţie care trăieşte din furturi, jafuri şi omucideri. Semnătura lui Prigojin înseamnă sânge şi crimă", a mai afirmat Ministerul de Externe francez.

Kremlinul nu a făcut nicio declaraţie despre incident

La aproape 24 de ore după prăbușirea unei aeronave despre care autoritățile ruse spun că îl transporta pe șeful grupării Wagner, Evgheni Prigojin și pe doi dintre comandanţii săi de top, Kremlinul nu a spus nimic despre incident. Mai mult decât atât, nici un alt oficial rus nu a comentat iar autorităţile nu au oferit niciun detalii. Între timp, canalele ruseşti de Telegram, independente sau de propagandă, se întrec în scenarii şi versiuni. Nici măcar moartea lui Prigojin nu a fost confirmată oficial.

Nu există încă nicio dovadă oferită nici de ruși, nici de grupul Wagner că Evgheni Prigojin este mort sau că trupul său a fost identificat. Dar circulă numeroase scenarii. În accest timp, membrii Wagner și susținătorii săi din toată Rusia îi aduc un omagiu lui Prigojin şi depun flori la altare improvizate.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Mici cu E.coli şi zgârciuri în loc de carne, printre produsele comercializate în magazine. Aţi avut parte de experienţe neplăcute?

Observator » Stiri externe » Franţa e pusă pe ironii după prăbuşirea avionului lui Prigojin. "Rata de mortalitate printre apropiaţii lui Putin este extrem de ridicată"