Antena Meniu Search
x

Iniţiativă INEDITĂ: Au citit timp de 32 de ore condițiile de utilizare a aplicațiilor pe smartphone (VIDEO)

Puţini sunt cei care citesc condiţiile de utilizare care apar pe ecranul smartphone-ului atunci când vrei să descarci o aplicaţie, şi asta pentru că textul este foarte lung. Consiliul Consumatorilor din Norvegia a avut o iniţiativă inedită, respectiv o lectură maraton pentru a demonstra "absurditatea" acestor condiții de utilizare.

Puţini sunt cei care citesc condiţiile de utilizare care apar pe ecranul smartphone-ului atunci când vrei să descarci o aplicaţie, şi asta pentru că textul este foarte lung. Consiliul Consumatorilor din Norvegia  a avut o iniţiativă inedită, respectiv o lectură maraton pentru a demonstra "absurditatea" acestor condiții de utilizare.

Condițiile de folosire a aplicațiilor care se găsesc de obicei pe smartphone-urile din Norvegia totalizează 260.000 de cuvinte sau 900 de pagini, mai mult decât Noul Testament. Pentru a le demonstra complexitatea, Consiliul Consumatorilor, organism public, a solicitat utilizatorilor o ștafetă de lectură, pentru a efectua o citire neîntreruptă.

"Condițiile de folosire a serviciilor digitale, aplicații sau altele, sunt deplorabile. Asta vrem să demonstrăm. Ele sunt mult prea lungi și de neînțeles", a declarat șeful pentru probleme digitale al Consiliului, Finn Myrstad.

Lectura, care a vizat aplicaţii de la Twitter, Netflix, YouTube, iTunes, Facebook, Gmail, Skype, Instagram sau Angry Birds şi care a fost transmisă live pe site-ul Consiliului, s-a încheiat după 31 de ore şi 49 de minute.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

"Închipuiți-vă că toți utilizatorii cu un smartphone ar trebui să citească aceste explicații 30 de ore. Înseamnă mai mult de patru zile de muncă numai pentru a citi condițiile de folosire pe un telefon mobil", a subliniat Myrstad.

Printre cele mai problematice condiții, organismul norvegian le-a menționat pe cele care acordă o licență de folosire "pentru totdeauna" sau "irevocabilă" celeilalte părți. "Practic, acest lucru înseamnă că orice conținut al aplicației, fotografii sau conversații, sunt pentru totdeauna proprietatea firmei. Este absolut inacceptabil și încalcă legea europeană și norvegiană", a afirmat Myrstad.

Sursa: Agerpres.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri externe » Iniţiativă INEDITĂ: Au citit timp de 32 de ore condițiile de utilizare a aplicațiilor pe smartphone (VIDEO)