Antena Meniu Search
x

Iranul a testat o rachetă balistică, într-un gest de sfidare faţă de SUA

Iranul a testat cu succes o rachetă balistică cu raza de acţiune de 2000 de kilometri, a anunţat sâmbătă postul iranian de televiziune Press TV.

la 23.09.2017, 08:41

Iranul a testat cu succes o rachetă balistică cu raza de acţiune de 2000 de kilometri, a anunţat sâmbătă postul iranian de televiziune Press TV, preluat de Xinhua.

Televiziunea a difuzat imagini de la lansare, precizând că este vorba de noua rachetă Khorramshahr, prezentată cu numai câteva ore înainte la o paradă militară la Teheran.

Preşedintele Iranului, Hassan Rohani, a declarat vineri, înainte de test, că ţara sa îşi va consolida capacităţile militare în pofida criticilor din partea SUA şi a Franţei. Teheranul susţine că rachetele pe care le dezvoltă au caracter defensiv.

Statele Unite îşi exprimaseră  deja intenţia de a renegocia acordului nuclear încheiat cu Iranul în 2015, astfel încât să includă şi alte ameninţări, cum ar fi rachetele sau atacurile cibernetice. Rusia a respins vineri ideea prin vocea ministrului de externe Serghei Lavrov. În forma actuală, înţelegerea nu se referă la rachete, ci prevede ca, în schimbul ridicării unor sancţiuni internaţionale, Iranul să renunţe la programul de înarmare nucleară.

Sursa: Agerpres

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Stiri externe » Iranul a testat o rachetă balistică, într-un gest de sfidare faţă de SUA