Antena Meniu Search
x

Joe Biden a mâncat pizza cu soldații americani din Polonia și i-a numit ”cea mai bună forţă de luptă din istoria lumii”

Joe Biden a aterizat vineri după-amiză în Polonia, la Rzeszow, la 100 km de frontiera ucraineană. Biden şi-a schimbat programul. S-a întâlnit mai întâi cu militarii Diviziei Aeriene 82 și a luat masa cu soldații. Avionul preşedintelui polonez, Andrzej Duda care urma să ajungă şi el la Rzeszow, s-a întors din drum şi a aterizat de urgenţă la Varşovia la scurt timp după decolare, din cauza unei probleme tehnice.

de Redactia Observator

la 25.03.2022, 17:53

Vezi și

Avionului preşedintelui american Joe Biden a aterizat vineri la Rzeszow, la 100 km de frontiera ucraineană. Biden s-a întâlnit cu militarii americani staţionaţi în Rzeszow, Polonia şi a mâncat pizza cu ei.   

Ulterior, liderul de la Casa Albă se va deplasa la Varşovia, unde va avea întâlniri cu liderii polonezi şi va efectua o vizită într-un centru de primire a refugiaţilor ucraineni care au fugit din cauza invaziei ruse din ţara lor.

În cadrul turneului său european, Joe Biden a participat joi, la Bruxelles, la trei summituri succesive, ale NATO, G7 şi Consiliului European, în contextul războiului din Ucraina şi cu scopul declarat de a coordona poziţia aliaţilor.

Preşedintele polonez Duda trebuia să ajungă şi el la Rzeszow, din sud-estul Poloniei, pentru a-l întâlni pe Biden şi a-l informa despre situaţia de la graniţa cu Ucraina.

Pe acelaşi subiect

Avionul său s-a întos la Varșovia din cauza unei probleme tehnice. Duda este teafăr şi nevătămat, conform şefului său de cabinet, citat de Reuters.

În Polonia, Joe Biden a lăudat curajul şi rezistenţa civililor ucraineni, spunând că ”au coloană vertebrală”, iar lumea se confruntă în prezent cu o luptă între ”democraţie şi oligarhi”, relatează CNN. ”Cetăţenii ucraineni au coloană vertebrală. Au mult curaj", a spus Biden.

”Uitaţi-vă cum se ridică... Femei, tineri care stau în mijlocul, în faţa unui tanc blestemat, spunând ”Nu plec. Rezist”. Sunt incredibili”, a subliniat liderul SUA. Biden susţine că lumea se confruntă în prezent cu o luptă între ”democraţie şi oligarhi”.

”Implicarea voastră include mai mult decât doar dacă puteţi sau nu alina suferinţa oamenilor din Ucraina. Suntem într-o nouă fază (...) Suntem într-un punct de inflexiune”, a adăugat Biden. El a mulţumit trupelor americane, numindu-le ”cea mai bună forţă de luptă din istoria lumii”.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Stiri externe » Joe Biden a mâncat pizza cu soldații americani din Polonia și i-a numit ”cea mai bună forţă de luptă din istoria lumii”