Antena Meniu Search
x

Mai mulţi deţinuţi ruşi care au luptat în Ucraina vor fi graţiaţi, a anunţat şeful grupului Wagner. "Aţi lucrat în mod onorabil, cu demnitate''

Un prim grup de deţinuţi ruşi au fost amnistiaţi şi eliberaţi pentru că au acceptat să lupte în Ucraina, a anunţat joi patronul grupului paramilitar Wagner, Evgheni Prigojin, potrivit AFP. ''Aţi lucrat până la capătul contractului vostru. Aţi lucrat în mod onorabil, cu demnitate'', a declarat el într-un video difuzat de agenţia de presă rusă RIA Novosti. Combatanţi din grupul Wagner se află în prima linie mai ales în bătălia pentru Bahmut, oraş pe care forţele ruse încearcă fără succes să-l cucerească din vara anului trecut.

de Redactia Observator

la 05.01.2023, 14:33

Mai mulţi deţinuţi ruşi care au luptat în Ucraina vor fi graţiaţi, a anunţat şeful grupului Wagner. "Aţi lucrat în mod onorabil, cu demnitate''
Mai mulţi deţinuţi ruşi care au luptat în Ucraina vor fi graţiaţi, a anunţat şeful grupului Wagner. "Aţi lucrat în mod onorabil, cu demnitate'' - Profimedia Images

Evgheni Prigojin, om de afaceri apropiat de preşedintele rus Vladimir Putin, a apărut într-un video în compania a doi oameni cu feţele blurate.

''Aţi lucrat până la capătul contractului vostru. Aţi lucrat în mod onorabil, cu demnitate'', a declarat el în acest video difuzat de agenţia de presă rusă RIA Novosti.

El a făcut un apel către societatea rusă să-i ''trateze cu cel mai mare respect'' pe aceşti bărbaţi care au luptat timp de şase luni în schimbul eliberării lor.

Combatanţi din grupul Wagner se află în prima linie mai ales în bătălia pentru Bahmut, oraş pe care forţele ruse încearcă fără succes să-l cucerească din vara anului trecut.

Pe acelaşi subiect

Grupul Wagner este suspectat că a recrutat masiv bărbaţi deţinuţi în închisorile din Rusia

În ultimele luni, grupul Wagner este suspectat că a recrutat masiv bărbaţi deţinuţi în închisorile din Rusia şi i-a trimis apoi să lupte în prima linie în Ucraina cu promisiunea unei reduceri a pedepsei.

Din 2014, acest grup este acuzat că serveşte din umbră interesele regimului preşedintelui rus Vladimir Putin şi că a comis abuzuri în numeroase zone de conflict, în special în Siria şi în mai multe ţări africane.

Evgheni Prigojin, în vârstă de 61 de ani, a recunoscut în septembrie că a fondat această organizaţie după ani de negare şi operează acum în Rusia la vedere, semn evident al unei creşteri a influenţei sale.

Rusia a lansat în 24 februarie o agresiune neprovocată şi nejustificată împotriva Ucrainei. Moscova susţine că desfăşoară o ''operaţiune militară specială de denazificare'' a ţării vecine şi de protejare a populaţiei rusofone din Ucraina.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Stiri externe » Mai mulţi deţinuţi ruşi care au luptat în Ucraina vor fi graţiaţi, a anunţat şeful grupului Wagner. "Aţi lucrat în mod onorabil, cu demnitate''