Antena Meniu Search
x

Galerie foto "M-am târât până la ea". Constantin și-a scos fetița de sub dărâmături, după ce o rachetă a lovit apartamentul familiei, în Herson. Copila a rămas fără un ochi

După eliberarea Hersonului, rușii au bombardat orașul aproape în fiecare zi. Presa din Ucraina scrie că, în ultimele două săptămâni, au atacat masiv instituțiile de învățământ și spitalele. S-a întâmplat și pe 23 decembrie, dar și în ajunul Crăciunului. Bilanțul: 10 morți și 55 de răniți, dintre care 18 sunt în stare gravă. Printre ei se află și o fetiță de doar 6 ani. 

Veronica Micu
de Veronica Micu

la 27.12.2022, 12:54

În Herson, dărămăturile provocate de atacurile cu rachete asupra unui cartier rezidențial au îngropat o fetiță de 6 ani, Alisa, și pe mama ei Iulia. Copila a rămas fără un ochi și are un picior rupt, iar mama ei a suferit fracturi de coaste și omoplat. Din fericire, tatăl a reușit să-și scoată la timp de sub moloz fetița și soția. Alisa va fi transferată la Spitalul de copii Okhmatdyt din Kiev, iar mama ei va urma urma un tratament de recuperare îndelungat.

A auzit strigătul fiicei lui de sub dărâmături și a dezgropat-o

Bombardamentul a avut loc vineri, 23 decembrie. În acea după-amiază, familia Kulzhynskyi - Alisa, de 6 ani, mama ei Iulia și tatăl Constantin au mers la supermarketul din cartier. 

Constantin spune că atunci când erau la cumpărături au auzit explozii. Așa că s-au grăbit înapoi acasă. Pentru un anumit timp atacurile au încetat, iar seara, pe la ora 6, bărbatul a coborât să-și plimbe câinele. "Când am ieșit, au început să tragă din nou. Am ajuns acasă și le-am spus să stea pe holul dintre pereți. Ne-am adăpostit acolo o vreme, dar Alice a cerut apă. M-am dus la bucatarie pentru o clipă, moment în care a avut loc explozia. Un fulger, apoi intuneric. Nu mai vedeam vedeam nimic și ceva m-a lovit în cap. Apoi a auzit strigătul fiicei mele. M-am târât până la ea, am smuls-o de sub dărâmături și am tras-o pe coridor. Apoi a auzit țipătul soției, am găsit-o în întuneric și am scos-o de acolo", își amintește Constantin, potrivit Obozrevatel.

Pe acelaşi subiect

Alisa, potrivit tatălui, a leșinat. Ochiul stâng era plin de sânge și se închidea. Tânărul a încercat să-și țină fiica trează, așa că a vorbit constant cu ea. Dar Alisa nu îl auzea întotdeauna. Apoi a început să bată în perete, iar fata a început să reacționeze. Așa că au rezistat până a sosit ambulanța. Trecători, vecinii au venit în fugă și au început să stingă flăcările. Apartamentul lor nu mai are balcon.

"M-am uitat la soția mea - era plină de sânge. A fost examinată, dar nu erau răni externe. În spital am aflat că Iulia avea cinci coaste și omoplatul fracturate și o rană la cap", spune bărbatul.

Alice, în schimb, nu mai are ochiul stâng, iar urechea stângă este zdrobită. Are, de asemenea, o fractură deschisă la piciorul stâng.

Fata își va sărbători ziua de naștere în spital

Pe 25 decembrie, un medic oftalmolog a operat-o pe copilă la ochiul stâng. Starea ei a fost stabilizată, iar astăzi, 27 decembrie, ea și tatăl ei vor fi transferați la Spitalul de copii Okhmatdyt din Kiev. Tot astăzi, e ziua ei, va împlini 7 ani.

Iulia a fost transferată la Nikolaev pentru tratament. Mulți locuitori din Herson răniți după bombardarea pieței, în 24 decembrie, au fost duși acolo. 

"Sâmbătă dimineaţa, în Ajunul Crăciunului, în centrul oraşului. Astea nu sunt instalaţii militare. Ăsta nu e război după regulile stabilite. Asta e teroare, este ucidere pentru a intimida şi a-ţi (satisface) plăcerea", a scris Volodimir Zelenski, pe reţele de socializare. 

Opt persoane și-au pierdut viața, iar 35 au fost rănite, dintre care 16 sunt în stare gravă, după ce rachetele rusești au lovit o piață din Herson, pe 24 decembrie. Oamenii își făceau ultimele cumpărături înainte de Crăciun.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Stiri externe » "M-am târât până la ea". Constantin și-a scos fetița de sub dărâmături, după ce o rachetă a lovit apartamentul familiei, în Herson. Copila a rămas fără un ochi