Antena Meniu Search
x

Mamă ucisă de un urs în timp ce vorbea la telefon cu tatăl ei. Tragedia a avut loc sub ochii băieţelului ei de 9 ani

O femeie de origine canadiană a fost ucisă de Baribal, ursul negru american, în timp ce vorbea cu tatăl ei la telefon, în faţa cabanei familiei. Copilul de 9 ani a privit cu groază toată scena de la geam.

Larisa Andreescu
de Larisa Andreescu

la 26.08.2020, 18:19

Baribal, ursul negru, în habitatul lui natural
Mamă ucisă de un urs în timp ce vorbea la telefon cu tatăl ei - Profimedia
  • Soţul femeii a fost nevoit să împuşte ursul.
  • Scena a fost surprinsă şi de fiul lor Eli, în vârstă de doar 9 ani.

Stephanie Blais, în vârstă de 44 de ani, a pierit sub atacul ursului în timp ce se afla în vacanţă cu familia la o cabană din McKie Lake, în apropiere de Buffalo Narrows

„Eu şi Stephanie vorbeam la telefon atunci, prin satelit. Mă sunase să îi spună că reţeau de apă nu funcţiona, dar o rezolvase soţul ei. Apoi i-a spus fiului ei, Eli, să intre în casă şi să umble la antenă” a mărturisit tatăl ei, Hubert Esquirol.

Acestea au fost de altfel şi ultimele cuvinte pe care le-a auzit de la Stephanie, urmând apoi o serie de zgomote distorsionate.

„Am rămas pe linie timp de câteva minute, apoi am încercat să sun din nou. M-am gândit la un atac, dar se întâmplă unul la un milion” a mai adăugat tatăl.

Soţul victimei, Curtis, l-a sunat 10 minute mai târziu înapoi şi i-a spus că fata lui a fost atacată de un urs. A încercat să îl sperie ca să plece, dar animalul a continuat să o atace pe femeie, până în momentul în care Curtis l-a împuşcat.

„I-a făcut manevrele de resuscitare, dar nu a mai avut puls”.

Teribila scenă a fost surprinsă şi de fiul lor Eli, în vârstă de doar 9 ani. Copilul intrase în casă pentru a rearanja antena, însă a văzut tot momentul traumatizant de la fereastră.

„Stephanie a noastră a avut o dorinţă de a trăi cum nu vedeam la nimeni altcineva. A fost o mamă iubitoare şi grijulie, vorbea mereu despre cât de binecuvântată a fost să poată sta acasă şi să aibă grijă de copii” a spus verişoara ei, Jane Rusbridge. „Se simţea liberă, iubea pământul, natura. Împărtăşea asta cu oricine îi intra în cale. Bucuria, pasiunea, dragostea, compasiunea şi înţelepciunea îi erau resimţite de oricine şi era o bucurie să o ai alături.”

Potrivit Daily Mail, un ofiţer din cadrul silvic a declarat că animalul nu fusese provocat. De asemenea stomacul său era plin de fructe de pădure, ceea ce era destul de neobişnuit, dat fiind faptul că motivul pentru care ar fi atacat-o ar fi fost foamea: „Curtis a acţionat cum trebuie. Ar fi putut să atace şi copilul”.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Declaraţii controversate de la BNR: "Nu vă mai așteptați să vă crească nivelul de trai". Credeţi că noi, statul sau împreună ar trebui să găsim soluţii pentru un trai mai bun?

Observator » Stiri externe » Mamă ucisă de un urs în timp ce vorbea la telefon cu tatăl ei. Tragedia a avut loc sub ochii băieţelului ei de 9 ani