Antena Meniu Search
x

McDonald's este încă deschis în Rusia, la 6 zile după anunţul că îşi suspendă activitatea pe fondul războiului din Ucraina 

Cetăţenii ruşi pot în continuare să se bucure de meniurile McDonald’s în oraşele din întreaga ţară, în ciuda faptului că lanţul american de restaurante şi-a suspendat activitatea în Rusia, pe fondul războiului pornit în Ucraina.

Larisa Andreescu
de Larisa Andreescu

la 14.03.2022, 18:02

Restaurant McDonald's, Rusia, 12 martie 2022
McDonald's este încă deschis în Rusia, la 6 zile după anunţul că îşi suspendă activitatea pe fondul războiului din Ucraina - Profimedia

Fanii fast-food-ului din Moscova, Sankt Petersburg, Volgograd și Ufa au putut să stea astăzi la coadă pentru burgeri, la aproape o sătpămână după ce McDonald's a declarat că închide toate restaurantele din ţară. Între timp, un bărbat a fost arestat și amendat la Moscova după ce s-a aşezat în faţa unui restaurant, cu cătuşe la mâini, pentru a protesta împotriva închiderii acestuia.

Luka Safronov-Zatravkin, un pianist și fiul celebrului artist rus Nikas Safronov, a spus că este „inumană” decizia de a fi închis McDonald’s, spunând presei ruse: ”Era modul meu de viață, era libertatea mea, au decis că pot limita pe mine”

850 de restaurante McDonald's ar urma să fie închise în Rusia

McDonald's a anunțat că suspendă temporar activitatea a tuturor celor 850 de restaurante din Rusia săptămâna trecută și, deși nu a dat o dată exactă pentru închidere, s-a presupus că decizia va fi pusă în aplicare la sfârşitul săptămânii trecute, relatează Daily Mail. Compania a anunţat că va continua să îi plătească pe cei 62.000 de angajaţi şi va continua activităţile caritabile, în ciuda faptului că o astfel de decizie îi va costa aproximativ 50 de milioane de dolari pe lună.

Pe acelaşi subiect

Restaurantele din Moscova, Sankt Petersburg, Volgograd și Novosibirsk sunt în continuare deschise clienţilor. În orașul petrolier Ufa, directorii lanţului fast-food au explicat că vor suspenda activitatea până la sfârşitul acestei zile. În alte locaţii însă, clienţii au fost informaţi că activitatea va fi oprită doar după ce stocurile de alimente vor fi epuizate. Spre deosebire de alte companii de fast-food din Rusia, cum ar fi KFC și Pizza Hut, care sunt deținute în acorduri de franciză, McDonald's deține majoritatea restaurantelor sale, ceea ce înseamnă că este susceptibil să accepte lovitura.

Politicienii ruși au amenințat că vor naționaliza activele firmelor occidentale care se retrag din Rusia.

McDonald's a fost deschis pentru prima dată în Uniunea Sovietică în 1990, în Piața Roșie din Moscova, în timp ce oamenii stăteau la cozi interminabile pentru a gusta mâncarea occidentală. Un simbol puternic al puterii economice soft americane, McDonalds acum face parte dintr-o serie de branduri de înalt profil care au părăsit Rusia pe fondul invaziei Ucrainei de către Rusia.

Explicând decizia de săptămâna trecută, CEO-ul Chris Kempczinski a spus că „suferința umană inutilă care se desfășoară în Ucraina” l-a determinat să acționeze. Starbucks, Pepsi, Microsoft, Coca-Cola și Burger King se numără printre cele 300 de mărci occidentale foarte recunoscute care au părăsit Rusia.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Stiri externe » McDonald's este încă deschis în Rusia, la 6 zile după anunţul că îşi suspendă activitatea pe fondul războiului din Ucraina