Antena Meniu Search
x

Mihail Saakaşvili, fostul preşedinte al Georgiei, a fost arestat din nou în Ucraina

Fostul preşedinte al Georgiei, Mihail Saakaşvili a fost arestat vineri la Kiev, după ce marţi a scăpat de autorităţile venite să îi pună cătuşele.

Fostul preşedinte al Georgiei, Mihail Saakaşvili a fost arestat vineri la Kiev, după ce marţi a scăpat de autorităţile venite să îi pună cătuşele, informează BBC. 

Saakaşvili este suspectat că ar fi primit bani de la o grupare criminală, care are legături cu fostul preşedintele ucrainean, Victor Ianukovici. 

Marţi, fostul lider georgian a fost scos din locuinţa sa din Kiev şi arestat. A fost eliberat la scurt timp, după ce sute de susţinători au blocat furgonul care-l transporta. 

Saakaşvili a ieşit din vehicul şi s-a îndreptat către Parlament împreună cu susţinătorii săi, potrivit presei internaţionale. 

După ce a fost eliberat, el a îndemnat mulţimea să meargă la Parlament şi să ceară demisia preşedintelui Ucrainei, Petri Poroşenko, fost aliat. 

"Arestatul se află într-un centru de detenţie temporară", a informat, într-un comunicat, procurorul general al Ucrainei, Iuri Luţenko. Este bănuit că ar fi vrut să "preia puterea prin forţă" în timpul recentelor manifestaţii de la Kiev împotriva corupţiei, a declarat procurorul general Iuri Luşenko. 

Sursă: BBC

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri externe » Mihail Saakaşvili, fostul preşedinte al Georgiei, a fost arestat din nou în Ucraina