Antena Meniu Search
x

Miss Franța 2024, aspru criticată pentru că este foarte slabă şi are părul scurt: "Nu mă așteptam să fiu criticată pentru corpul meu, pe care nu l-am ales eu"

Abia încoronată Miss Franța, Ève Gilles se confruntă deja cu un val de critici pe rețelele de socializare. Cuvintele lipsite de laudă la adresa acesteia fac referire la tunsoarea ei şi la faptul că e foarte slabă, motive pentru care n-ar fi trebuit să primească titlul, acuză unii internauţi. 

de Redactia Observator

la 18.12.2023, 14:36

Tunsoarea și silueta foarte subțire a Miss Franța fac ca Ève Gilles să fie extrem de criticată pe rețelele de socializare.

„Păr scurt, fără sâni, victimizare pe cele două criterii anterioare”, „Miss Franța a fost aleasă pentru că pretindea că este diferită cu părul scurt și cu discursul ei treaz”, „pentru a mia oară, o <Miss Franța> promovează tot ceea ce este fundamental contrar a ceea ce înseamnă o femeie frumoasă”, sunt doar câteva dintre comentariile care pot fi citite online.

Miss Franța a vorbit despre hărțuire în discursul ei de la ceremonie

„Se poate întâmpla oriunde. Ca Miss nu mă așteptam să fiu criticată pentru alegerile mele, cum ar fi corpul meu, pe care nu l-am ales eu”, a spus tânăra în timpul discursului său.

Tânăra a abordat din nou subiectul în timpul conferinței de presă de după alegeri. „Body shaming este ceva ce experimentăm zilnic. Cu toții avem imperfecțiunile noastre”. Ea a continuat: „Criticile mă afectează, chiar dacă am oameni care mă susțin. Corpul meu este așa cum este. Nu poți mulțumi pe toată lumea, trebuie să te accepți și să uiți de asta”.

În ciuda valului de critici, Ève Gilles poate conta pe un sprijin neașteptat: cel al lui Fabien Roussel, deputat pentru regiunea Nord. Pe rețeaua de socializare X, secretarul național al PCF a ținut să îi ofere „sprijinul său lui Ève Gilles, aleasă Miss Franța, care suferă deja de violența unei societăți care nu este pregătită să o accepte”.

Deputatul ecologist Sandrine Rousseau, care poartă și ea o tunsoare băiețească, s-a exprimat, de asemenea. „Așadar, în Franța, în 2023, vom măsura progresul în materie de respect pentru femei după lungimea părului lor?”, s-a întrebat ea.

Intervievată duminică la TF1, noua regină a frumuseții a insistat totuși asupra faptului că nu dorește să fie cunoscută doar pentru tunsoarea sa, relatează Mediafax. Mai presus de toate, Ève Gilles speră că look-ul ei diferit va contribui la a arăta „că reprezentarea femeilor este diversă, că toate suntem frumoase, că avem particularitățile noastre și că suntem unice”. Iar victoria ei în alegeri este deja „cel mai bun răspuns” la criticile primite.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Stiri externe » Miss Franța 2024, aspru criticată pentru că este foarte slabă şi are părul scurt: "Nu mă așteptam să fiu criticată pentru corpul meu, pe care nu l-am ales eu"