Antena Meniu Search
x

Norvegia recomandă prudență în administrarea vaccinului Pfizer-BioNTech în cazul pacienților fragili

Norvegia și-a schimbat protocolul privind utilizarea vaccinului anti-Covid dezvoltat de Pfizer-BioNTech, pentru a lua în considerare excluderea de la vaccinare a bolnavilor în stare gravă, după rapoartele privind decesele la pacienți vârstnici și extrem de fragili după vaccinare.

Ana Maria Ghiarasim
de Ana Maria Ghiarasim

la 18.01.2021, 19:17

Norvegia recomandă prudență în administrarea vaccinului Pfizer-BioNTech în cazul pacienților fragili
Norvegia recomandă prudență în administrarea vaccinului Pfizer-BioNTech în cazul pacienților fragili - Profimedia Images
  • Agenția Norvegiană a Medicamentului recomandă ca pentru fiecare pacient în parte să se evalueze beneficiile și riscurile vaccinării.

Anunțul a fost făcut luni de compania farmaceutică germană BioNTech, anunță Reuters.

„Autoritățile sanitare norvegiene au schimbat recomandările în ceea ce privește vaccinarea bolnavilor terminali (Scala de fragilitate clinică 8 sau mai mare)”, a precizat BioNTech.

Scala de fragilitate clinică, un sistem de clasificare larg utilizat în îngrijirea persoanelor în vârstă, definește pacienții de nivel 8 ca fiind aproape de sfârșitul vieții și, în general, incapabili să se recupereze chiar și după o boală minoră.

23 de bătrâni au murit după vaccinare, în Norvegia

Agenția norvegiană pentru medicamente a anunțat, într-o declarație postată vineri și actualizată luni, că „reacțiile adverse frecvente ar fi putut contribui la o evoluție severă la persoanele în vârstă care sunt fragile”.

Începând cu 14 ianuarie, 23 de rapoarte despre decese suspectate că au legătură cu vaccinarea au fost depuse la registrul sanitar norvegian.

„Ar trebui efectuată o evaluare pentru fiecare pacient în parte, dacă beneficiile vaccinării depășesc riscurile eventualelor efecte secundare, a spus agenția norvegiană.

Toți cei decedați erau pacienți bătrâni, de peste 80 sau 90 de ani, din aziluri.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri externe » Norvegia recomandă prudență în administrarea vaccinului Pfizer-BioNTech în cazul pacienților fragili