Antena Meniu Search
x

O femeie a făcut hemoragie cerebrală și a murit la trei zile după vaccin, în Japonia. Ministerul Sănătății spune că nu ar exista legătură între cele două

Moarte suspectă în Japonia, după ce o femeie a decedat din cauza unei hemoragii cerebrale. Se pare că aceasta făcuse în urmă cu trei zile vaccinul anti-Covid-19 de la Pfizer. Ministerul Sănătății consideră că nu există o legătură între cauza decesului și respectivul ser.

Andreea Anghel
de Andreea Anghel

la 02.03.2021, 22:34

Ministrul Sănătății spune că nu ar exista legătură între cele două
O femeie din Japonia, în vârstă de 60 de ani, a murit din cauza unei hemoragii cerebrale, la trei zile după ce a primit vaccinul împotriva coronavirusului - Shutterstock
  • Deces la trei zile după vaccin, în Japonia
  • Ministerul Sănătății crede că nu există legătură între cele două

O femeie din Japonia, în vârstă de 60 de ani, a murit din cauza unei hemoragii cerebrale, la trei zile după ce a primit vaccinul împotriva coronavirusului de la Pfizer. Marți, ministerul Sănătății, a venit cu declarația, adăugând că este posibil să nu existe o legătură între administrarea serului și ce a dus la decesul femeii.

Potrivit informațiilor, aceasta a fost vaccinată vineri și se suspectează că a suferit o hemoragie cerebrală trei zile mai târziu, adică luni. A fost prima moarte raportată a Japoniei în urma vaccinării anti-Covid-19, potrivit Reuters.

''Hemoragia cerebrală suspectată ca o cauză este relativ frecventă în rândul persoanelor de la 40 la 60 de ani și, în acest moment, pe baza exemplelor din străinătate, nu pare să existe o legătură între hemoragiile cerebrale și vaccinul împotriva coronavirusului'', declara ministerul care l-a citat pe Tomohiro Morio, un medic, sfătuitor al Guvernului.

''Poate fi un caz întâmplător, dar este necesar să colectăm mai multe informații și să facem o evaluare în cadrul grupurilor de lucru viitoare'', a mai fost adăugat.

Japonia a început campania de vaccinare mai târziu

Oficialii Pfizer din Japonia nu au fost disponibili imediat pentru comentarii. Pfizer a declarat în noiembrie că eficacitatea vaccinului său a fost consecventă în funcție de vârstă și grupuri etnice și că nu au existat efecte secundare majore, semn că imunizarea ar putea fi utilizată pe scară largă în întreaga lume.

Autoritățile globale de sănătate au lăudat dezvoltarea rapidă a vaccinurilor COVID, considerate drept sigure și eficiente, dar au avertizat persoanele cu afecțiuni grave de sănătate că ar trebui să primească sfatul medicului mai întâi.

Japonia și-a început campania de vaccinare pe 17 februarie. Până în prezent, a primit trei transporturi de vaccin dezvoltate de Pfizer și BioNTech. Japonia a aprobat oficial vaccinul Pfizer luna trecută, prima astfel de aprobare din țară. În acest sens sunt intensificate eforturile de reducere a infecțiilor cu coronavirus înaintea Jocurilor Olimpice.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri externe » O femeie a făcut hemoragie cerebrală și a murit la trei zile după vaccin, în Japonia. Ministerul Sănătății spune că nu ar exista legătură între cele două