Antena Meniu Search
x

Curs valutar

O femeie pe moarte a transmis live pe Facebook cum e batjocorită de asistente, într-un spital din Quebec

Scandal uriaș în Canada, unde o femeie aborigenă aflată pe patul de spital a filmat cu ultimele puteri cum asistentele o batjocoresc, din cauze rasiale, într-un spital din Quebec.

de Ana Maria Ghiarasim

la 02.10.2020 , 16:00

  • Joyce Echaquan, în vârstă de 37 de ani, a ajuns la spitalul din Quebec cu dureri puternice de stomac.
  • Femeia a murit în aceeași zi, la scurt timp după filmarea făcută în spital.

Joyce Echaquan, în vârstă de 37 de ani, mamă a șapte copii, a transmis live, pe Facebook, felul în care asistentele au tratat-o atunci când a ajuns la spital cu dureri puternice de stomac.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

În filmare, asistentele pot fi auzite cum rostesc injurii la adresa femeii aflate pe patul de spital, spunându-i că e proastă și că e bună doar pentru amor. 

Articolul continuă după reclamă

Mai târziu în acea zi, femeia a murit pe patul de spital, spre disperarea familiei acesteia. 

Imaginile filmate de Joyce au ajuns în presă și au stârnit indignare în Canada, precum și proteste în afara spitalului, unii din mulțime scandând „Dreptate pentru Joyce”, scrie nbcnews.com.

Incidentul a stârnit un val de proteste în afara spitalului, oamenii scandând „Justiție pentru Joyce”

Premierul Quebecului, François Legault, a transmis condoleanțe familiei Echaquan și a transmis că ceea ce s-a întâmplat este ”total inacceptabil”. Mai mult, el a promis că vor fi luate măsuri ca astfel de incidente rasiste să nu mai aibă loc.

Departamentul local de sănătate publică, care conduce spitalul, a anunțat că a fost lansată o anchetă internă și că o asistentă a fost concediată.

Moartea lui Joyce Echaquan vine pe fondul preocupărilor continue privind tratamentul aborigenilor din Canada, care reprezintă aproximativ 5% din populația țării, cu aproape 37 de milioane.

Citește și:
Ana Maria Ghiarasim Like

Ana-Maria Ghiarasim are o experienţă în presa online de mai bine de 10 ani, iar din martie 2020 este Editor de Content la Observatornews.ro.

Întrebarea zilei
Sunteţi de acord cu introducerea votului de la 16 ani?
Observator » Ştiri externe » O femeie pe moarte a transmis live pe Facebook cum e batjocorită de asistente, într-un spital din Quebec