Antena Meniu Search
x

Donald Trump stârneşte furtună pe Twitter! Preşedintele SUA a promovat un mesaj considerat rasist

Obiceiul postărilor pe Twitter i-a adus preşedintelui SUA un nou val de critici severe. Trump a promovat

Vezi și

Obiceiul postărilor pe Twitter i-a adus preşedintelui SUA un nou val de critici severe. Trump a promovat, pe contul personal, mesaje anti-musulmane postate de o militantă britanică de extremă dreapta, pe care aproape toată clasa politică o consideră rasistă. Chiar şi premierul britanic Theresa May, o aliată a lui Trump, a calificat gestul său drept "greşit". Iar preşedintele a replicat printr-un nou mesaj violent.

Cele trei filmuleţe repostate de Donald Trump, pe contul său oficial, pretind să ilustreze acte brutale ale musulmanilor împotriva creştinilor. Dar unul din ele, în care un presupus imigrant musulman loveşte un invalid în cârje, a fost imediat demascat ca fals de ambasada Olandei în Statele Unite, care a precizat că agresorul era olandez. Iar celelalte două par şi ele dubioase.

Filmele au fost postate iniţial de o lideră a minusculului partid anti-musulman Britain First, care nu a oferit, însă, nicio dovadă că ar fi autentice.

Militanta nu a întârziat să se laude că postările i-au fost preluate de Trump, al cărui cont are 44 milioane de abonaţi. Dar aproape toate celelalte reacţii au fost nefavorabile, atât în Marea Britanie cât şi în Statele Unite.

Liderul opoziţiei laburiste, Jeremy Corbyn, a descris postările lui Trump drept "un pericol şi o ameninţare pentru societatea noastră". Iar un purtător de cuvânt al premierului Theresa May, aflată în Irak, a calificat gestul preşedintelui drept "greşit". 

Donald Trump a răspuns imediat, tot pe Twitter: el a îndemnat-o pe Theresa May să nu se ocupe de el, ci de "terorismul radical islamic" din Marea Britanie.

La Washington, purtătoarea de cuvânt a Casei Albe s-a străduit să justifice mesajele preşedintelui. Dar nici ea nu a părut că ar considera filmele autentice.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri externe » Donald Trump stârneşte furtună pe Twitter! Preşedintele SUA a promovat un mesaj considerat rasist