Antena Meniu Search
x

Obiectivele ofensivei terestre în nordul Gaza au fost aproape atinse, anunţă IDF. Operaţiunile Israelului continuă în sudul Fâşiei

Război Israel - Hamas. Israelul îşi continuă atacurile masive după expirarea armistiţiului de o săptămână. Zeci de tancuri israeliene au intrat ieri în sudul Fâşiei Gaza, lângă Khan Younis. Oamenii nu mai ştiu unde să se adăpostească.

de Redactia Observator

la 05.12.2023, 10:03

Vezi și

Organizația Mondială a Sănătății spune că nu mai există niciun loc sigur în Gaza. Mai mult, toate serviciile de telecomunicații din nordul enclavei au fost pierdute. Între timp, familiile ostaticilor cer să se întâlnească cu toți membrii cabinetului de război, avertizând că vor intensifica protestele dacă vor refuza.

Casa Albă dă vina pe Hamas pentru eșecul armistițiului şi îi acuză pe terorişti că au refuzat să elibereze mai multe femei ostatice. Un oficial american sugerează, de altfel, că Hamas vrea să le împiedice pe aceleaşi femei să vorbească despre captivitatea lor, pe motiv că ar fi fost agresate sexual.

Între timp, purtătorul de cuvânt al armatei israeliene, Jonathan Conricus, a negat că Israelul "încearcă să mute pe cineva de oriunde în mod permanent" în Fâşia Gaza, relatează BBC.

Israelul neagă că ar încerca să-i strămute definitiv pe locuitorii din Gaza

Comandantul corpului de blindate al Israelului a declarat că obiectivele ofensivei terestre a armatei în nordul Gaza au fost aproape atinse, chiar dacă aceasta continuă operaţiunile terestre în sud.

Generalul de brigadă Hisham Ibrahim a declarat la radioul armatei israeliene: "Începem să extindem manevra terestră în alte părţi ale Fâşiei, cu un singur scop: răsturnarea grupului terorist Hamas." Forţele de apărare israeliene au spus zecilor de mii de palestinieni să se mute din zonele din sudul ţării. Un purtător de cuvânt a postat o hartă a zonelor din oraşul Khan Younis şi din jurul acestuia, spunându-le oamenilor să se îndrepte mai la sud.

Forţele de apărare israeliene cred că comandanţii Hamas se află în oraş, unde sute de mii de persoane se adăpostesc de când au fugit din calea luptelor din nord. Luni, vorbind reporterilor, purtătorul de cuvânt al armatei israeliene, Jonathan Conricus, a negat că Israelul "încearcă să mute pe cineva de oriunde în mod permanent". Agenţiile umanitare spun că puţine părţi ale teritoriului pot fi considerate în mod corespunzător sigure. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi avut nevoie recent de meseriaşi şi nu aţi găsit?

Observator » Stiri externe » Obiectivele ofensivei terestre în nordul Gaza au fost aproape atinse, anunţă IDF. Operaţiunile Israelului continuă în sudul Fâşiei