Antena Meniu Search
x

Video Papa Francisc imploră pentru oprirea masacrului din Ucraina: "În numele lui Dumnezeu, să înceteze bombardamentele"

În timpul tradiționalei rugăciuni Angelus din Piața Sf. Petru, Papa Francisc a condamnat "barbarismul" din Ucraina, unde sunt uciși copii și civili. Suveranul Pontif a cerut încetarea "masacrului" și a "atacului armat inacceptabil""În numele lui Dumnezeu... încetați masacrul!", a implorat liderul catolicilor.

Veronica Micu
de Veronica Micu

la 13.03.2022, 15:06

Papa Francisc imploră pentru oprirea masacrului din Ucraina: "În numele lui Dumnezeu, să înceteze bombardamentele"
Papa Francisc imploră pentru oprirea masacrului din Ucraina: "În numele lui Dumnezeu, să înceteze bombardamentele" - Profimedia

Papa Francisc a făcut un apel pentru pace, numind atacurile Rusiei împotriva Ucrainei o "agresiune armată inacceptabilă".

"În numele lui Dumnezeu, să fie auzite strigătele celor care suferă și să înceteze bombardamentele și atacurile", a cerut Suveranul Pontif.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Papa a implorat pentru oprirea atacurilor, spunând că bombardarea spitalelor de copii și vizarea civililor din Ucraina este "barbară" și "fără un motiv strategic valabil".

Pe acelaşi subiect

"În fața barbarității uciderii copiilor, a oamenilor nevinovați și a civililor lipsiți de apărare, nu există motive strategice de crezut. Tot ceea ce este necesar este să stopăm agresiunea armată inacceptabilă înainte de a reduce orașele la cimitire. Pentru numele lui Dumnezeu, vă cer, opriți acest masacru. Dumnezeu este doar Dumnezeul păcii, nu al războiului, iar cei care susțin violența îi profanează numele​", a mai spus Papa Francisc, potrivit CNN.

Mii de morți în 18 zile de razboi

În cel mai recent raport privind războiul, armata ucraineană afirmă că a ucis peste 12.000 de soldați ruși și a distrus 374 de tancuri, 1.226 de mașini blindate de luptă și 140 de sisteme de artilerie.

Ministerul rus al Apărării susine că forțele sale au distrus 3.687 de instalații militare ucrainene de la începutul atacului asupra țării, precum și 99 de avioane, 1.194 de tancuri și vehicule blindate de luptă și 443 de tunuri de artilerie de câmp, relatează agenția rusă de presă Interfax.

BBC News nu a reușit să verifice afirmațiile niciuneia dintre părți.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri externe » Papa Francisc imploră pentru oprirea masacrului din Ucraina: "În numele lui Dumnezeu, să înceteze bombardamentele"