Antena Meniu Search
x

Petrecerile COVID-19, un pericol pentru sănătate. Americanii se infectează deliberat pentru ”pașaportul de imunitate”

Specialiștii americani în sănătate publică sunt tot mai îngrijorați în privința ”petrecerilor COVID-19”, unde oamenii participă la întâlniri organizate cu scopul de a se infecta cu coronavirus.

Ana Maria Ghiarasim
de Ana Maria Ghiarasim

la 07.05.2020, 11:47

Americanii se infectează deliberat pentru ”pașaportul de imunitate”
Americanii se infectează deliberat pentru ”pașaportul de imunitate” - Profimedia Images/ imagine ilustrativă
  • Fenomenul a luat amploare la Washington și a contribuit la creșterea numărului de cazuri.
  • Infectarea deliberată ar avea ca scop obținerea „paşapoartelor de imunitate”.

Fenomenul, despre care se crede că a luat amploare la Washington, a contribuit semnificativ la creșterea numărului de cazuri de COVID-19.

În cadrul acestor întâlniri, oamenii sănătoşi şi cei infectaţi sunt aduşi împreună, în speranţa contaminării. Participanţi consideră că astfel vor depăşi mai uşor această perioadă, accelerând intenţionat şi „controlat” răspândirea virusului SARS-CoV-2. Asfel, se înscriu pentru obţinerea „paşapoartelor de imunitate” care, cred ei, le vor permite să călătorească, să revină la muncă şi să nu fie supuşi restricţiilor anti-COVID.

”Oficialii primesc rapoarte despre petrecerile COVID-19 care au loc în comunitatea noastră. Persoanele sănătoase stau lângă o persoană infectată, în încercarea de a contracta virusul”, informează Meghan DeBolt, directorul Departamentului de Sănătate Publică din Walla Walla, într-un comunicat de presă citat de The Guardian

Autorităţile locale pun pe seama acestor întâlniri aproape 100 de cazuri depistate începând de marţi, 5 mai. „Este inacceptabil. E pur şi simplu iresponsabil” a comentat DeBolt.

Aceasta a adăugat că riscurile la care se supun în mod deliberat oamenii sunt inutile, întrucât cercetătorii nu au descoperit încă dacă şi în ce condiţii poate avea loc reinfectarea cu virusul.

În statul Washington, lovit extrem de dur de coronavirus, au fost depistate până acum 15.462 de cazuri de coronavirus şi 841 de decese.

Citește și:

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri externe » Petrecerile COVID-19, un pericol pentru sănătate. Americanii se infectează deliberat pentru ”pașaportul de imunitate”