Antena Meniu Search
x

Video Pompierii români luptă pentru a proteja capitala Greciei de incendiile de vegetaţie: "Din păcate am văzut şi scene neplăcute şi urâte"

Sub o mare de flăcări, peste 140 de pompieri români luptă din nou cot la cot cu salvatorii greci. În ultimele 24 de ore, incendiile au făcut prăpăd în nordul Atenei. Sute de oameni au fost evacuaţi de autorităţi, iar când s-au întors şi-au găsit locuinţele scrum. 

de Redactia Observator

la 24.08.2021, 20:02

Vezi și
  • Peste 5.000 de oameni au fost evacuaţi până acum, în Grecia, din calea incendiilor de vegetaţie.

După câteva zile de linişte, focul a pus din nou stăpânire pe regiunea Attica, din jurul capitalei Grecia, Atena. Flăcările au izbucnit din senin şi, alimentate de vegetaţia uscată, au ajuns la peste 10 metri înălţime. Militarii noştri, care încercau să lichideze câteva focare mai mici din zonă, au fost chemaţi în ajutor de urgenţă.

Incendiul puternic i-a obligat pe români să trimită toate cele opt autospeciale în jurul dealurilor din zona localităţii Vilia

Katerina Digeni, localnic Vilia: Ne-a ars casa şi la fel şi locuinţa pentru oaspeţi. 

Nici pe timpul nopţii vâlvătaia nu s-a potolit de tot. Pompierii au rămas într-o tabără improvizată, la 40 de kilometri de Atena.

Pe acelaşi subiect

Pompier român: Suntem aici, rămaşi peste noapte, în supraveghere, pentru ca focarele care au mai rămas să nu se propage şi să reaprindă din nou zona.

Peste 5.000 de oameni au fost evacuaţi din calea incendiilor de vegetaţie din Grecia

Radu este unul dintre comandanţii echipajelor de stingere. A stat de veghe împreună cu alţi 15 pompieri la Mănăstirea Sfântul Ilie, aproape de Vilia. Două chilii cuprinse de flăcări au fost salvate de la distrugere.

Radu, pompier român: Din păcate am văzut şi câteva scene destul de neplăcute şi urâte. Căţei prinşi în casă care au suferit arsuri. Din fericie nu au fost oameni. Oamenii au fost evacuaţi din sat, dar au rămas animale de companie care, unele dintre ele, au avut de suferit.

Ca şi acum două săptămâni, cauza incendiilor o reprezintă canicula, care aprinde vegetaţia uscată. Grecia nu s-a confruntat în ultimii 30 de ani cu asemenea distrugeri pornite de foc.

Eduard Munceleanu, român din Grecia: Este dezastru. În Evia, jumătate de insulă a luat foc. Fum, cenuşă peste tot. Ceva dezastruos. Au ars pădurile de jur împrejurul Atenei. Tot, tot ce se vede pădure, hectare întregi.

Până acum, în mai bine de o lună de incendii devastatoare, autorităţile din Grecia au avut de stins peste 500 de focare. Peste cinci mii de oameni şi-au părăsit casele, iar peste 500 de locuinţe au fost distruse de flăcări.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri externe » Pompierii români luptă pentru a proteja capitala Greciei de incendiile de vegetaţie: "Din păcate am văzut şi scene neplăcute şi urâte"