Antena Meniu Search
x

Putin promite, în primul său discurs de campanie, să facă din Rusia o putere suverană: Nu renunţăm în schimbul câtorva cârnaţi

Congresul partidului Rusia Unită a confirmat! Vladimir Putin candidează la alegerile prezideniaţle din 2024. Liderul rus a ţinut ieri un discurs prin care a promis să facă din Rusia o putere suverană. A fost primul său discurs electoral înaintea alegerilor din martie 2024. Putin a acuzat statele din occident că vor să doboare economia rusă, precum şi sistemul politic şi de stat şi că nu va tolera astfel de comportamente. Mai mult, acesta a anunţat creşterea prezenţei militare la graniţa cu Finlanda. Deşi înainte nu existau probleme, acum vor exista, a spus preşedintele rus, care va amplasa acolo mai multe baze militare.

de Redactia Observator

la 18.12.2023, 08:22

Vezi și

"Rusia va fi o putere suverană şi autosuficientă, în caz contrar nu va mai exista deloc", a avertizat Putin în faţa membrilor de rang înalt ai partidului Rusia Unită, care s-au reunit la un congres pentru a-i susţine candidatura."Rusia nu poate, cum fac unele ţări, să renunţe la suveranitate în schimbul câtorva cârnaţi şi să devină satelitul cuiva", a spus el, într-o aparentă referire la Ucraina.

Acuzând Occidentul că încearcă să "prăbuşească economia şi sfera socială a Rusiei", el a făcut apel la "forţele patriotice" ale ţării să îşi unească puterile în faţa "sarcinilor istorice" cu care se confruntă Moscova.

"Împreună cu tot poporul rus, să apărăm suveranitatea, libertatea şi securitatea Rusiei, tot ceea ce ne este drag, istoria noastră, cultura noastră, valorile şi tradiţiile noastre", a îndemnat el, citat de agenţiile ruse de presă. "Noi înşine ne vom determina şi ne vom crea propriul viitor. Aceasta este viziunea globală a statului suveran, baza pentru o consolidare civilă autentică şi pentru a lucra împreună", a punctat el.

Putin, la putere de peste două decenii

Pe acelaşi subiect

Putin, în vârstă de 71 de ani, care se află la putere fie ca preşedinte, fie ca prim-ministru de peste două decenii, a anunţat că va candida pentru un nou mandat de şase ani în martie anul viitor, dar nu va candida din partea partidului de guvernământ Rusia Unită, chiar dacă are sprijinul total al acestuia, ci va candida independent.

Congresul partidului Rusia Unită s-a încheiat duminică prin aprobarea, cu unanimitate, a susţinerii candidaturii lui Vladimir Putin la preşedinţie. Şeful partidului Rusia Unită este Dmitri Medvedev, fostul premier şi preşedinte al Rusiei cu care Putin a făcut schimb de funcţii la un moment dat, cât să poată schimba Constituţia şi să nu mai aibă limită la mandatele prezidenţiale. În prezent, Medvedev este vicepreşedintele Consiliului rus de Securitate şi una dintre cele mai radicale voci propagandistice ale Kremlinului.

"Partidul nostru trebuie să abordeze campania prezidenţială absolut pregătit şi consolidat. Trebuie să-i mobilizăm pe toţi activiştii, pe toţi susţinătorii pentru a preveni orice perturbări în cursul campaniei electorale, pentru a suprima orice încercări de a influenţa campania din exterior sau de a organiza provocări, de a răspândi informaţii false, dăunătoare sau de a perturba ordinea publică", a declarat el la congresul Rusiei Unite. "Victoria preşedintelui, Vladimir Vladimirovici Putin, în calitate de candidat al nostru, trebuie să fie absolut legitimă, legală şi absolut incontestabilă", a subliniat Medvedev, sugerând că vocile critice vor fi înăbuşite.

De altfel, semnalul în acest sens fusese dat deja de Putin în discursul său, în care a reafirmat că scenariile unor revoluţii colorate sponsorizate de Occident - o nouă aluzie la Ucraina - nu vor fi tolerate.

Putin acuză Occidentul de sabotaj

Putin şi-a reluat acuzaţiile că elitele occidentale au sperat să dărâme economia rusă, sfera socială, precum şi sistemul politic şi de stat rusesc. "Ei au crezut şi cred că vor putea să semene tulburări interne în ţara noastră. Metodele unei astfel de destabilizări sunt binecunoscute şi au fost încercate de multe ori de către elitele occidentale în multe părţi ale lumii în timpul aşa-numitelor "lovituri de stat colorate". Astfel de reţete nu au funcţionat şi, sunt sigur, nu vor funcţiona nici în relaţia cu Rusia", a declarat Vladimir Putin. El a adăugat că "încercările de a perturba armonia interetnică, inter-religioasă şi civilă sunt o trădare şi o crimă împotriva Rusiei".

"Poporul Rusiei este cel care a fost şi va fi singura sursă de putere. Îi vom proteja dreptul suveran de a-şi alege viitorul de orice ingerinţă externă", a subliniat preşedintele. "Statul rus va fi suveran şi, prin urmare, cu adevărat popular", a conchis liderul de la Kremlin.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Drumul spre casă din vacanţă. Amânaţi întoarcerea pentru a evita aglomeraţia?

Observator » Stiri externe » Putin promite, în primul său discurs de campanie, să facă din Rusia o putere suverană: Nu renunţăm în schimbul câtorva cârnaţi