Putin va pleca de la putere până în 2023 și va ajunge într-un sanatoriu - fostul șef MI6
Fostul șef al serviciilor secrete britanice a prezis că președintele rus Vladimir Putin va fi îndepărtat de la putere până în 2023 și că liderul de la Kremlin va ajunge într-un sanatoriu
- Alege ce urmează! Tu eşti liderul! Marcel Ciolacu, candidatul PSD la alegeri, faţă în faţă cu Alessandra Stoicescu de la ora 19:30, la Antena 1
- Alegeri prezidențiale 2024 LIVE TEXT. A început votul în diaspora. Primii români au votat în Noua Zeelandă
Sir Richard Dearlove a fost șeful Serviciului Secret de Informații al Regatului Unit, cunoscut și sub numele de MI6, din 1999 până în 2004. El a făcut predicțiile despre soarta lui Vladimir Putin săptămâna trecută în contextul războiului din Ucraina și pe fondul informațiilor tot mai numeroase că rușii încep să fie tot mai nemulțumiți de evoluția conflictului.
"Risc să fac o predicție. Cred că Putin va pleca până în 2023. Dar cel mai probabil într-un sanatoriu, din care nu va ieși ca lider al Rusiei", a spus Dearlove, adăugând că sanatoriul ar fi o modalitate de a-l îndepărta pe Putin de la putere fără o lovitură de stat în Rusia.Predicția lui Dearlove este în concordanță cu alte dezvăluiri recente care sugerează că Putin este bolnav și riscă să piardă puterea.
Christo Grozev, un expert în securitatea Rusiei, de la gruparea Bellingcat, a spus săptămâna trecută că înalți oficiali de la Kremlin cred că războiul din Ucraina este ”pierdut” și că Putin începe să piardă frâiele puterii.
Generalul-maior Kyrylo Budanov, șeful serviciilor secrete militare ucrainene, a declarat și el săptămâna trecută pentru Sky News că Putin se află într-o ”stare psihologică și fizică foarte proastă și că este foarte bolnav”. Budanov a mai spus că este ”optimist” că Ucraina va învinge și că războiul se va încheia ”până la sfârșitul anului”.
- "Vladimir Putin a avut cancer, dar a învins boala", susține regizorul american Oliver Stone
- ”Mergi la dreapta, javră!” Rușii au încolonat și executat cu sânge rece 8 ucraineni. Noi imagini cu crimele...
- Vladimir Putin "mirosea ciudat, nu mânca și nici nu bea", povestește o fostă consilieră a lui Trump,...
Și fostul spion britanic Christopher Steele a declarat recent că, potrivit unor surse, Putin este grav bolnav și primește în mod regulat tratament medical, iar din acest motiv ”dezordinea crește la Kremlin”. Steele, care a condus mai mulți ani divizia MI6 pentru Rusia, este și la originea celebrului dosar despre așa-zisele legături ale lui Donald Trump cu Rusia, dintre care o mare parte a fost discreditat.
"Vladimir Putin a avut cancer, dar a învins boala", a dezvăluit săptămâna trecută și regizorul american Oliver Stone, care a realizat o serie de interviuri cu liderul rus, în perioada 2015 - 2017.
Starea sănătății lui Vladimir Putin, subiect al unor speculații intense, nu poate fi confirmată. Se zvonește că ar suferi de demență, Parkinson sau diverse forme de cancer, inclusiv de sânge.
Dearlove a mai explicat că nu există un plan de succesiune la conducerea Rusiei, dar dacă Putin va ajunge într-o unitate medicală, persoana care ar putea face un pas în față ar fi Nikolai Patrușev, secretarul Consiliului de Securitate al Rusiei.
Cine este Nikolai Patrușev, posibilul succesor al lui Putin?
Nikolai Patrușev este principalul consilier pe teme de securitate al liderului de la Kremlin, care a alimentat tendințele anti-occidentale ale lui Vladimir Putin. Patrușev este una dintre cele trei figuri loiale care l-au servit pe Putin încă din anii 1970 la Sankt Petersburg, alături de șeful serviciului de securitate, Alexander Bortnikov și șeful serviciilor de informații externe, Serghei Narîșkin. Patrușev a lucrat cu Putin în vechiul KGB în perioada comunistă și l-a înlocuit pe Putin în funcția de șef al organizației succesoare, FSB, din 1999 până în 2008.
În timpul bizarei ședințe a consiliului de securitate, organizată cu trei zile înainte de invadarea Ucrainei, Patrușev și-a susținut punctul de vedere conform căruia ”obiectivul concret” al SUA este destrămarea Rusiei. Ședința de atunci a fost o piesă de teatru extraordinară, cu Putin în rol de profesor la un birou uriaș, în timp ce membrii echipei sale de securitate se apropiau, rând pe rând, la un pupitru și își exprimau părerea despre recunoașterea independenței rebelilor susținuți de ruși în Ucraina. Nikolai Patrușev a trecut testul atunci. El este cel care a dat strigătul principal de luptă și a existat sentimentul că Putin s-a îndreptat către poziția mai extremă a lui Patrușev, a explicat pentru BBCîncă din prima săptămână de război Ben Noble, profesor de politică rusă la University College of London.
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰