Antena Meniu Search
x

Reacţia lui Vladimir Putin, despre situaţia din Ucraina: "Ce se întâmplă în zona Donbas seamănă cu un genocid"

Preşedintele rus Vladimir Putin a avut o remarcă dură atunci când a vorbit despre situaţia din Ucraina, în special de ce ceea ce se întâmplă în zona Donbas. Vladimir Putin a spus că tot ce se petrece în acea parte a Ucrainei "seamănă cu un genocid".

de Redactia Observator

la 10.12.2021, 15:34

Reacţia lui Vladimir Putin, despre situaţia din Ucraina: "Ce se întâmplă în zona Donbas seamănă cu un genocid"
- Profimedia

Reacţia preşedintelui rus a avut loc în cadrul întrevederii video cu preşedintele Statelor Unite ale Americii, Joe Biden. Potrivit BBC, Vladimir Putin a făcut remarca vorbind despre problemele pe care le au vorbitorii de limbă rusă dincolo de graniţele ţării, în special în zona Donbas. "Vedem şi ştim ce se întâmplă în Donbas. Seamănă tot mai mult cu un genocid", a fost reacţia lui Vladimir Putin.

Luptele din Donbas durează de 7 ani

Rebelii susţinuţi de partea rusă luptă contra armatei ucrainene din 2014, în Donbas. Tensiunile au crescut în ultima perioadă, mai ales după ce Rusia a masat trupe şi tehnică militară la graniţa Ucrainei.

Pe acest fond de îngrijorare a venit şi discuţia video dintre Vladimir Putin şi Joe Biden. Preşedintele SUA şi-a exprimat temerile referitoare la o posibilă invazie a Ucrainei de către Rusia, fapt pe care preşedintele rus l-a dezminţit categoric. Serviciile ucrainene de informaţii, pe de altă parte, susţin că o invazie este iminentă, iar aceasta se va produce, cel mai probabil, la finalul lunii ianuarie, anul viitor.

Pe acelaşi subiect

Joe Biden: "SUA nu vor trimite trupe în Ucraina, în cazul unei invazii a Rusiei"

Preşedintele SUA, Joseph Biden, afirmă că l-a avertizat pe omologul său rus, Vladimir Putin, că un atac asupra Ucrainei va genera "consecinţe severe", iar armata americană ar putea suplimenta trupele în ţările est-europene, subliniind însă că nu vor fi trimişi militari pe teritoriul ucrainean.

"Am fost foarte direct în cursul întâlnirii cu Vladimir Putin. Nu au fost cuvinte uşoare. Am fost politicos, dar am transmis foarte clar că, dacă într-adevăr invadează Ucraina, vor fi consecinţe severe, inclusiv economice, aşa cum nu au mai fost văzute. El ştie. Răspunsul său imediat a fost că a înţeles acest lucru. (...) Dincolo de acest lucru, cred că probabil am fi nevoiţi să suplimentăm prezenţa noastră în ţările NATO, pentru a-i asigura pe cei de pe frontul de est", a declarat Joseph Biden, potrivit stenogramei publicate pe site-ul Casei Albe.

"Am transmis clar şi că le vom furniza capabilităţi defensive şi ucrainenilor. Vestea bună este că echipele noastre (ale SUA şi Rusiei - n.red.) au fost până acum în contact constant. Sper că până vineri să vă putem anunţa că avem întâlniri la nivel înalt, nu doar cu noi, ci cu cel puţin patru aliaţi principali din cadrul NATO şi cu Rusia, pentru a discuta despre preocupările Rusiei referitoare la NATO şi dacă se va putea sau nu să ajungem la aranjamente pentru reducerea temperaturii pe frontul de est", a subliniat Biden.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri externe » Reacţia lui Vladimir Putin, despre situaţia din Ucraina: "Ce se întâmplă în zona Donbas seamănă cu un genocid"