Antena Meniu Search
x

Reacţia lui Vladimir Putin după ce separatiştii din Doneţk au anunţat evacuarea în Rusia: "Kievul să se aşeze la masa tratativelor cu separatiştii"

Vladimir Putin a declarat vineri că observă o deteriorare a situaţiei în estul Ucrainei, îndemnând Kievul să se aşeze la masa tratativelor cu separatiştii din Doneţk şi Lugansk, după ce aceştia au anunţat că vor începe evacuarea către Rusia. Putin a lansat şi un apel la punerea în practică a Acordurilor de la Minsk, destinate să pună capăt conflictului din estul Ucrainei.

de Redactia Observator

la 18.02.2022, 17:29

Reacţia lui Vladimir Putin după ce separatiştii din Doneţk au anunţat evacuarea în Rusia: "Kievul să se aşeze la masa tratativelor cu separatiştii"
- Profimedia

În cadrul unei conferinţe de presă la Moscova, Putin a mai spus că Rusia este pregătită să meargă pe calea negocierilor cu NATO cu privire la cererile sale de securitate, dar că Alianţa condusă de SUA şi Washingtonul nu sunt încă dispuse să se angajeze asupra preocupărilor-cheie ale Moscovei.

Denis Puşilin, liderul autoproclamatei Republici Populare Donețk (RPD) a anunțat vineri că populația va fi evacuată în Rusia, din cauza intensificării bombardamentelor, informează Reuters.

Într-un mesaj video transmis pe contul său de Telegram, Puşilin a acuzat Ucraina că se pregăteşte să invadeze cele două provincii separatiste proruse. Liderul RPD, a spus că că Rusia a fost de acord să primească oamenii care părăsesc Donețkul, iar femeile, copiii și bătrânii vor avea prioritate, mai scrie sursa citată.

Putin cere SUA să se retragă din România

Pe acelaşi subiect

Rusia a transmis Statelor Unite răspunsul privind garanţiile de securitate, exprimând nemulţumire faţă de propunerile Washingtonului şi insistând pentru oprirea extinderii NATO şi pentru stabilirea unor măsuri de control al armamentului.

"Noi considerăm că partea americană nu a oferit un răspuns constructiv privind elementele fundamentale ale proiectului de tratat cu Statele Unite elaborat de partea rusă în privinţa garanţiilor de securitate", a transmis Ministerul de Externe de la Moscova.

Rusia își testează întreg arsenalul nuclear. Vladimir Putin conduce manevrele

Ministerul Apărării al Federaţiei Ruse a anunţat că preşedintele rus Vladimir Putin "va conduce" sâmbătă, în calitate de comandant suprem, exerciţii ale forţelor nucleare ruse cu lansări de rachete balistice şi de croazieră.

Manevrele anunţate de Ministerul Apărării de la Moscova au loc în contextul tensiunilor tot mai ridicate dintre Rusia şi Occident, provocate de concentrarea forţelor armate ruse în jurul frontierelor Ucrainei. Exercițiile de comandă strategică și de stat major implică toate cele trei componente ale forțelor nucleare strategice: aer, apă, sol.

SUA avertizează: "Rusia are 190.000 de soldaţi pe teritoriul şi la graniţa Ucrainei"

Numărul total de forţe militare ruse care ameninţă Ucraina se ridică, probabil, la 190.000, a declarat Michael Carpenter, ambasadorul SUA la Organizaţia pentru Securitate şi Cooperare în Europa, vineri, în cadrul unei reuniuni a OSCE privind criza din Ucraina.

"Conform evaluărilor noastre, Rusia a adunat, probabil, între 169.000 şi 190.000 de trupe militare în interiorul şi la graniţa Ucrainei, în comparaţie cu cei aproximativ 100.000 de soldaţi desfăşuraţi la 30 ianuarie", a afirmat Michael Carpenter în cadrul reuniunii, la care Rusia nu a participat. "Aceasta este cea mai importantă mobilizare militară din Europa după cel de-al Doilea Război Mondial", a mai precizat el.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri externe » Reacţia lui Vladimir Putin după ce separatiştii din Doneţk au anunţat evacuarea în Rusia: "Kievul să se aşeze la masa tratativelor cu separatiştii"