Antena Meniu Search
x

Video Reporterul Observator Laurenţiu Rădulescu, corespondenţă din Ucraina. Oamenii din Izmail stau cu copiii în braţe şi bagajele la uşă, gata să plece în orice secundă

Război Rusia - Ucraina, ziua 9. Un incendiu a izbucnit, în această dimineață, la centrala nucleară de la Zaporojie, în sud-estul Ucrainei, relatează BBC News, care citează declaraţiile primarului localităţii învecinate Enerhodar, conform căruia focul de la cea mai mare centrala nucleară din Europa fost provocat de bombardamentele ruseşti. Din fericire, nu au fost raportate modificări ale nivelului de radiaţii.

Laurenţiu Rădulescu
de Laurenţiu Rădulescu

la 04.03.2022, 19:52

Vezi și

Laurenţiu Rădulescu, trimisul special al Observator, este în continuare în mijlocul comunităţii de români din regiunea Odessa. E linişte la Izmail în acest moment, dar cine se aştepta să vorbim în acest context despre Izmail, o regiune aflată nu mai departe de 50-60 de kilometri de România. Ismail-ul are una dintre cele mai importante comunităţi de români din Ucraina, sunt mii de români care trăiesc aici. În urmă cu aproximativ 48 de ore, aici au căzut mai multe rachete venite fie dinspre Transnistria, fie dinspre mare. Aceste rachete au lovit mai multe puncte militare de aici.

Românii de aici se întreabă de ce este nevoie să trăiască în acest pericol. Oamenii ne povesteau că au bagajele făcute şi sunt pregătiţi să se retragă alături de copiii lor dacă războiul va ajunge aici. După ora 18:00 nimeni nu mai are voie să circule pe stradă.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri externe » Reporterul Observator Laurenţiu Rădulescu, corespondenţă din Ucraina. Oamenii din Izmail stau cu copiii în braţe şi bagajele la uşă, gata să plece în orice secundă