Antena Meniu Search
x
LIVE

Noul val de infectări cu noul coronavirus aduce restricții masive în majoritatea țărilor din Europa (Video)

Europa încearcă să taie elanul celui de-al doilea val COVID cu carantină locală, restricţii de circulaţie şi amenzi. Din Portugalia până în Cehia, măsurile se înmulţesc direct proporţional cu numărul de infectări. Germania a atins azi un record de infectări, iar Franţa a impus restricţii de circulaţie pentru o treime din populaţie. 

De Redactia Observator la 15.10.2020, 23:30
Vezi și
  • Cehia a avut 9.500 de infectări cu noul coronavirus într-o singură zi.
  • Marea Britanie vrea să impună carantină de Crăciun.

Emmanuel Macron, președintele Franței: Obiectivul nostru este să reducem contactele private, care sunt cele mai periculoase. Va exista o interdicţie de circulaţie între 9 seara şi 6 dimineaţa și va începe sâmbătă la miezul nopţii. 

20 de milioane de oameni din Paris şi alte 8 oraşe intră pentru o lună în noul sezon de restricţii.

Măsura are ca scop să reducă numărul de infectări zilnice de la 22 de mii, cât s-au înregistrat ieri, la maximum 3, 4 mii. Amenda porneşte de la 135 de euro şi poate ajunge la 1.500 în caz de recidivă. 

Situaţia e fragilă în toată Europa. 

Angela Merkel, cancelarul Germaniei: Sunt convinsă că deciziile pe care le vom lua în următoarele zile și săptămâni vor fi esențiale pentru modul în care vom trece de această pandemie. 

Portugalia a declarat stare de calamitate de la miezul nopţii, iar Cehia, cu peste 9 mii 500 de cazuri înregistrate într-o zi, lasă deschise doar centre speciale pentru copiii personalului medical. 

Autorităţile din Marea Britanie pregătesc o strategie pe termen lung. O carantină de două săptămâni în perioada Crăciunului ar putea reduce mortalitatea în luna ianuarie cu până la 49 la sută, cred experţii. 

În ultima săptămână, numărul cazurilor a crescut cu 40 la sută. Nord vestul Angliei este cel mai afectat. 

Peste Ocean, mai mulţi studenţi au văzut însă în noul val de infectare o şansă de a face profit. S-au infectat intenţionat cu gândul că îşi vor vinde plasma cu anticorpi COVID, tratament folosit peste Ocean pentru tratarea bolnavilor în stare critică. Sunt acum suspendaţi şi riscă exmatricularea.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Stiri externe » Noul val de infectări cu noul coronavirus aduce restricții masive în majoritatea țărilor din Europa (Video)