Antena Meniu Search
x

Noul val de infectări cu noul coronavirus aduce restricții masive în majoritatea țărilor din Europa (Video)

Europa încearcă să taie elanul celui de-al doilea val COVID cu carantină locală, restricţii de circulaţie şi amenzi. Din Portugalia până în Cehia, măsurile se înmulţesc direct proporţional cu numărul de infectări. Germania a atins azi un record de infectări, iar Franţa a impus restricţii de circulaţie pentru o treime din populaţie. 

de Redactia Observator

la 15.10.2020, 23:30

Vezi și
  • Cehia a avut 9.500 de infectări cu noul coronavirus într-o singură zi.
  • Marea Britanie vrea să impună carantină de Crăciun.

Emmanuel Macron, președintele Franței: Obiectivul nostru este să reducem contactele private, care sunt cele mai periculoase. Va exista o interdicţie de circulaţie între 9 seara şi 6 dimineaţa și va începe sâmbătă la miezul nopţii. 

20 de milioane de oameni din Paris şi alte 8 oraşe intră pentru o lună în noul sezon de restricţii.

Măsura are ca scop să reducă numărul de infectări zilnice de la 22 de mii, cât s-au înregistrat ieri, la maximum 3, 4 mii. Amenda porneşte de la 135 de euro şi poate ajunge la 1.500 în caz de recidivă. 

Situaţia e fragilă în toată Europa. 

Angela Merkel, cancelarul Germaniei: Sunt convinsă că deciziile pe care le vom lua în următoarele zile și săptămâni vor fi esențiale pentru modul în care vom trece de această pandemie. 

Portugalia a declarat stare de calamitate de la miezul nopţii, iar Cehia, cu peste 9 mii 500 de cazuri înregistrate într-o zi, lasă deschise doar centre speciale pentru copiii personalului medical. 

Autorităţile din Marea Britanie pregătesc o strategie pe termen lung. O carantină de două săptămâni în perioada Crăciunului ar putea reduce mortalitatea în luna ianuarie cu până la 49 la sută, cred experţii. 

În ultima săptămână, numărul cazurilor a crescut cu 40 la sută. Nord vestul Angliei este cel mai afectat. 

Peste Ocean, mai mulţi studenţi au văzut însă în noul val de infectare o şansă de a face profit. S-au infectat intenţionat cu gândul că îşi vor vinde plasma cu anticorpi COVID, tratament folosit peste Ocean pentru tratarea bolnavilor în stare critică. Sunt acum suspendaţi şi riscă exmatricularea.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri externe » Noul val de infectări cu noul coronavirus aduce restricții masive în majoritatea țărilor din Europa (Video)