Antena Meniu Search
x

Robert De Niro, atac dur la Donald Trump: "Charlie Chaplin nu ar fi primit astăzi în America"

Robert De Niro a susţinut un discurs extrem de acid la adresa actualei administraţii americane, pe care a criticat-o pentru politica din domeniul imigraţiei, ”strategia faptelor alternative” şi atitudinea ”ostilă” faţă de arte. În acelaşi discurs, starul de cinema a spus că actorul ”Charlie Chaplin nu ar fi primit astăzi în America lui Trump”, informează The Guardian.

Robert De Niro a susţinut un discurs extrem de acid la adresa actualei administraţii americane, pe care a criticat-o pentru politica din domeniul imigraţiei, ”strategia faptelor alternative” şi atitudinea ”ostilă” faţă de arte. În acelaşi discurs, starul de cinema a spus că actorul ”Charlie Chaplin nu ar fi primit astăzi în America lui Trump”, informează The Guardian.

Potrivit site-ului Deadline.com, Robert De Niro a susţinut acest discurs la o gală de caritate organizată în onoarea sa, la Lincoln Center din New York. Starul american a criticat ”controlul extrem” exercitat de administraţia lui Donald Trump în domeniul imigraţiei, din cauza căruia, potrivit spuselor sale, ”următorul Chaplin nu ar mai putea să intre în ţară”.

”Noi toţi, cei din industria filmului - regizori, actori, scenarişti, echipe de filmare, spectatori - avem o datorie faţă de Charlie Chaplin, un imigrant care probabil nu ar trece astăzi de controlul extrem de la graniţă. Sper că nu îl vom impiedica pe următorul Chaplin să intre în ţară”, a spus Robert De Niro.

Charlie Chaplin, care avea cetăţenia britanică, a călătorit pentru prima dată în Statele Unite în 1910 şi a locuit în această ţară timp de 40 de ani. În 1952, autorităţile din domeniul imigraţiei i-au interzis să revină în Statele Unite după o călătorie în Marea Britanie, din cauza presupusului sprijin exprimat de actor în favoarea comunismului. Artistul s-a stabilit în Elveţia şi a revenit în Statele Unite abia după mulţi ani, pentru a primi un premiu pentru întreaga carieră, ce i-a fost decernat la Lincoln Center.

Robert De Niro, premiat cu Chaplin Award de Film Society of Lincoln Center, a criticat administraţia Trump şi pentru ”ostilitatea” manifestată faţă de arte, considerând că o propunere legislativă prin care liderul de la Casa Albă vrea să desfiinţeze o serie de agenţii culturale, precum National Endowment of the Arts, a fost realizată ”în scopuri politice divizatoare”.

”Actuala administraţie sugerează că banii pentru aceste programe culturale all-inclusive ajung la elitele liberale bogate. Este ceea ce ei au denumit «un fapt alternativ», însă eu îl denumesc pur şi simplu «un rahat»”, a adăugat celebrul actor american.

Robert De Niro este un critic acerb al lui Donald Trump. În octombrie 2016, el a spus că vrea să îi tragă politicianului republican ”un pumn în faţă”. După alegerile prezidenţiale, câştigate de fostul magnat imobiliar şi star de reality-show, starul de cinema a revenit asupra acelei declaraţii şi a spus că nu ar mai putea să îl lovească pe Donald Trump, întrucât acesta a devenit preşedinte.

De asemenea, Robert De Niro a publicat o scrisoare în care i-a luat apărarea actriţei Meryl Streep, după ce Donald Trump a spus că vedeta este ”o actriţă supraapreciată”.

Robert De Niro, născut pe 17 august 1943, în New York, este actor, regizor şi producător. A jucat în peste o sută de filme, făcându-se remarcat în 1973, în pelicula ”Mean Streets”, regizată de Martin Scorsese. Starul american a fost nominalizat de şapte ori la premiile Oscar şi a câştigat de două ori acest trofeu, cu rolurile interpretate în filmele ”Naşul II”, de Francis Ford Coppola, în 1975, şi ”Taurul furios/ Raging Bull”, de Martin Scorsese, în 1981. Robert De Niro a făcut parte din distribuţia a două filme recompensate cu trofeul Palme d’Or de la Cannes - ”Taxi Driver”, de Martin Scorsese, în 1976, şi ”Mission”, de Roland Joffé, în 1986 -, şi este fondatorul Festivalului de Film Tribeca.

Sursa: News.ro

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri externe » Robert De Niro, atac dur la Donald Trump: "Charlie Chaplin nu ar fi primit astăzi în America"