Antena Meniu Search
x

Vizitatorii de la JO de vară 2020 de la Tokyo ar putea fi întâmpinaţi pe aeroport de roboţi, care să le facă sosirea mult mai uşoară

Mai mulţi roboţi ar putea fi aduşi pe aeroportul din Tokyo, la Jocurile Olimpice de vară din 2020, pentru a căra bagaje sau a indica direcţia.

Mai mulţi roboţi ar putea fi aduşi pe aeroportul din Tokyo, la Jocurile Olimpice de vară din 2020, pentru a căra bagaje, a indica direcţia sau a traduce din japoneză, potrivit AFP. 

O pisicuță, mascota grupului de roboți prezentați, asigură traducerea în patru limbi străine. Modul de funcționare este simplu: vizitatorul vorbește în microfon, iar pisica-robot traduce imediat pe ecranul său integrat, anunţă unul dintre iniţiatorii proiectului. 

"Aveți nevoie de ajutor?" este fraza cu care călătorii ar putea fi întâmpinați de un robot umanoid pe nume Cannelle. Acest robot comunică cu vizitatorii datorită sistemului său de inteligență artificială și le arată direcția dorită.

Un alt robot ar putea căra bagajele vizitatorilor pe aeroport.

Yutaka Kuratomi, reprezentantul operatorului Japan Airport Terminal, speră ca în 2020 terminalele să fie "înțesate de roboți" și să devină un lucru "normal" ca turiștii să comunice cu mașinile.

Roboții vor fi testați timp de o lună pe aeroportul din Haneda începând cu 9 ianuarie anul viitor.

Sursă: Agerpres

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei
Consumaţi şi deci cumpăraţi în mod regulat miere?
Observator » Stiri externe » Vizitatorii de la JO de vară 2020 de la Tokyo ar putea fi întâmpinaţi pe aeroport de roboţi, care să le facă sosirea mult mai uşoară