Antena Meniu Search
x

Se împlineşte un an de când Donald Trump a fost ales preşedinte al Statelor Unite

Rata sa de popularitate a scăzut în ultimele luni, în special din cauza anchetei cu privire la amestecul Rusiei în alegerile prezidenţiale de peste Ocean

Vezi și

Însă, rata sa de popularitate a scăzut în ultimele luni, în special din cauza anchetei cu privire la amestecul Rusiei în alegerile prezidenţiale de peste Ocean. Potrivit sondajelor, liderul de la Casa Albă este cel mai puţin popular preşedinte american din istoria recentă a Statelor Unite.

Două treimi dintre americani consideră că Donald Trump a făcut "puţin sau nimic". 59% dintre persoanele chestionate în sondajul publicat de Washington Post şi ABC News au dezaprobat acţiunile preşedintelui american, ales la 8 noiembrie 2016. De la preluarea mandatului, pe 20 ianuarie, şi până acum - cota sa de popularitate a ajuns la 37%. Este cel mai slab rezultat pentru un preşedinte din istoria recentă a Statelor Unite. 

La învestirea în funcţie, republicanul a promis o ţară mai prosperă, mai multe locuri de muncă şi o luptă acerbă faţă de imigranţi, dar şi împotriva terorismului. 

Câteva luni mai târziu a emis un decret împotriva sistemului de sănătate Obamacare, implementat de fosta administraţie a Casei Albe. 

Nu a reuşit să desfiinţeze programul ce vizează 20 de milioane de americani, dar Trump a promis că va încerca, din nou, anul viitor. Iar până acum nu a trecut de Congres nicio reformă în sistemul sanitar. 

Una dintre cele mai mari probleme, care i-a afectat semnificativ popularitatea lui Trump, rămâne suspiciunea de amestec a Rusiei în alegeri.  

Scandalul a luat amploare odată cu demiterea fostului director FBI, James Comey, dar şi cu punerea sub acuzare, la 30 octombrie, a trei membri ai echipei de campanie a republicanului.  

Peste 50% dintre americani consideră că, sub preşedinţia lui Donald Trump, influenţa Statelor Unite, la nivel mondial, a scăzut. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri externe » Se împlineşte un an de când Donald Trump a fost ales preşedinte al Statelor Unite