Antena Meniu Search
x

Video Soldații ruși se plâng de incompetența superiorilor lor: "Am fost abandonați aici să fim carne de tun, asta e armata Rusiei!"

Mai mulţi soldaţi ruşi au condamant incompetenţa superiorilor lor şi deciziile care au fost luate în locul lor, într-un videoclip care a ajuns viral pe internet. În imagini, soldaţii se plâng că nu au fost înştiinţaţi de adevărata lor misiune din Ucraina, că au fost lăsaţi fără apă şi mâncare timp de 3, 4 zile şi că dorm pe pământ. 

de Redactia Observator

la 03.03.2022, 16:55

Soldații ruși
Soldații ruși se plâng de incompetența superiorilor lor - Twitter/ visegrad24

Într-un videoclip ajuns viral pe internet, mai mulţi soldaţi ruşi condamnă deciziile luate de superiorii lor şi neglijenţa de care au dat dovadă asupra armatei ruse, lăsându-i pe cei vii să moară de foame, iar pe cei morţi abandonaţi, fără posibilitatea de a fi transportaţi înapoi acasă pentru afi înmormântaţi de familiile lor. 

Dialog integral între soldaţii ruşi: 

Stăm aici de 3-4 zile și nu am mâncat corespunzător de 3 sau 4 zile. Am fost abandonați aici să fim carne de tun. Toți se adună aici, acum ni se spune să semnăm niște acte, spunând că ne vor concediaţi. Ei spun că vom fi concediați mâine, dar astăzi ne vor duce la punctul de raportare. Nimeni nu este de acord cu discuțiile lor, toți suntem aici de... de cât timp suntem aici? De 3-4 zile suntem aici, băieți?

- Supraviețuind cu rații infime!

Pe acelaşi subiect

Suntem doar aruncați ca şi carne de tun. Toți băieții de aici. Cei care au reușit să scape, cei care au trăit, suntem cu toții aici. Și ni s-a spus să semnăm niște hârtii, ca să se poată acoperi.

-Deci am putea fi concediați în cele din urmă.

Da. Vor să ne concedieze la fel ca pe cei care nu s-au întors, care nu au venit aici și au rămas în regiment. În timp ce stăm aici. Ne-au adus aici pentru „exerciții”.

- Ale naibii de exerciții bolnave!

Nu ridică cadavre, nimic. Așteptăm acum să fim transportați peste graniță. Timp de 3 zile ni se spune că vom fi duși, dar nimeni nu ne duce acasă.

- Spune-le că am dormit pe pământ, fără corturi, fără mâncare sau apă.

Aici am dormit. Aici. Picioarele noastre sunt toate înmuiate, ude. Nu știm ce să facem. Așa funcționează. Vor doar să-și acopere fundul.

- Aceasta este armata Rusiei!

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Ce discută soldații ruși între ei în Ucraina

Un grup britanic de informații și analize militare, a publicat pe Twitter înregistrări ale comunicațiilor radio dintre soldații ruși care luptă în Ucraina. Din discuții, reiese că soldații ruși ar fi tras unii în alții din cauza lipsei de suport logistic. În plus, comunică nesecurizat prin radio și mii de oameni le pot asculta convorbirile și chiar bruia. ”Este un război unic pentru 2022 la capitolul supraveghere”, susține sursa citată. O poveste documentată pe un cont de Instagram de un fost soldat american poate explica că motivul pentru asta este o proastă pregătire logistică. Potrivit sursei, pe 27 februarie 2022, în a patra zi de război, un fost soldat rus ar fi povestit următoarele: ”Nimeni nu vrea să lupte. Acesta e adevărul. Aproximativ jumătate dintre soldați habar nu aveau ce fac. Urmau să meargă la un loc de exerciții... Pe drum, telefoanele le-au fost confiscate și li s-a livrat muniție reală (lucru relativ normal pentru exerciții mari). Câteva ore mai târziu, se trage brusc asupra lor și trebuie să se apere (în calitate de invadatori, știu că asta pare ridicol).

Război Rusia - Ucraina, ziua 8

Armata lui Vladimir Putin contină să atace oraşe cheie din Ucraina, cu bombardamente masive în nord, est şi sud, reușind să preia controlul în Herson. Au fost lupte grele în Mariupol, iar la Kiev s-au auzit explozii puternice, joi dimineață. Alarmele au sunat şi în Odessa, oraș aflat sub ameninţarea unui desant al forţelor armate ruse. Preşedintele Zelenski a transmis un nou mesaj de mobilizare, în timp ce uriașul convoi rusesc de blindate staţionează în apropierea capitalei ucrainene. O nouă rundă de negocieri ar urma să aibă loc în această dimineaţă.

Vezi cum s-au desfăşurat evenimentele începând din 24 februarie, ZIUA în care a început războiul în Ucraina: ZIUA 2ZIUA 3ZIUA 4ZIUA 5ZIUA 6 şi ZIUA 7

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Stiri externe » Soldații ruși se plâng de incompetența superiorilor lor: "Am fost abandonați aici să fim carne de tun, asta e armata Rusiei!"