Antena Meniu Search
x

Video "Sunt singură. Unde să fug? Unde să mă duc, spuneţi-mi, unde?!" O ucraineancă plânge disperată

24 februarie 2022 este ziua pe care speram să n-o trăim niciodată. Şi pe care nu o vom uita niciodată. Nici noi, nici generaţiile următoare. Va intra, din păcate, în istorie, drept ziua în care Rusia a invadat Ucraina. Este război lângă graniţele României, iar lumea întreaga urmăreşte îngrozită atacurile care, până în acest moment, au luat zeci de vieţi.

de Redactia Observator

la 24.02.2022, 18:55

Vezi și

Mai multe explozii au avut loc în mari oraşe, precum Odesa, Mariupol, Harkov, Nipru și la aeroportul din Kiev. Iar ameninţarea creşte cu fiecare oră. Rusia a început atacul de la primele ore cu avioane, tancuri şi nave militare.

În România, autorităţile insistă că suntem în siguranţă. Au fost cozi uriaşe la graniţe, unde mii de ucraineni au venit să ceară adăpost. De altfel, la nivelul Ministerului de Externe a fost activată celula de criză.

Din aer şi de pe uscat, Rusia a lansat, în această dimineaţă, cel mai mare atac militar pe teritoriul Europei din ultimii ani. Aceste imagini au fost filmate în regiunea Kiev şi distribuite de ministerul Apărării din Ucraina. 

Vladmir Putin a rostit declaraţia de război la primele ore ale dimineții

Pe acelaşi subiect

Din Kiev până în Mariupol, Odessa şi Harkov, milioane de oameni s-au trezit în plin război. Era ora 5 dimineaţa, când Vladmir Putin a rostit declaraţia de război. 

Vladimir Putin, președintele Rusiei: ”Am decis să lansez o operațiune militară specială, care are drept scop protecția persoanelor care, de opt ani, suferă abuzuri din cauza regimului de la Kiev”.

În Kiev, sirenele au sunat înainte de ivirea zorilor. Aeroportul s-a numărat printre ţintele lovite. 

Iar în Harkov, mai multe blocuri de locuințe au fost lovite de rachetele ruseşti. 

Imagini cu atacul Rusiei asupra zonelor civile din Ucraina

Imagini dramatice care surprind momentul în care artileria rusească loveşte locaţii civile umplu reţelele de socializare. Preşedintele Volodimir Zelensky a decretat legea marţială şi a cerut sprijin internaţional în faţa agresiunii Rusiei. 

Volodimir Zelensky, preşedintele Ucrainei: ”Ucraina se va apăra şi nu va renunţa la independenţa ei, indiferent ce crede Moscova”

”Sunt singură. Unde să fug? Unde să mă duc, spuneţi-mi, unde?!”, strigă o femeie disperată.

Atacurile vin după ce liderii celor două aşa-zise republici, recunoscute zilele trecute de Rusia, i-au cerut oficial lui Vladimir Putin să le acorde ajutor militar. Atât pentru a-i apăra de pretinse atacuri ale armatei ucrainene, cât şi pentru a ocupa teritoriul pe care îl revendică, aflat, încă, sub controlul guvernului de la Kiev. Cererea i-a oferit lui Putin un pretext pentru a declanşa invazia. 

Jens Stoltenberg, Secretarul general al NATO: ”Pacea pe continentul nostru se zdruncină. Am crezit că un război la o asemenea scară şi intensitate era de domeniul trecutului. Este un moment periculos pentru securitatea Europei. Atacul nejustificat şi neprovocat al Rusiei asupra Ucrainei pune vieţi nevinovate în pericol”.

Vladimir Putin cere trupelor ucrainene să se retragă din teritoriile recunoscute de Rusia şi a subliniat încă o dată că o aderare a Ucrainei la NATO este de neacceptat pentru Moscova.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Unde vă petreceţi Sfintele Paşti?

Observator » Stiri externe » "Sunt singură. Unde să fug? Unde să mă duc, spuneţi-mi, unde?!" O ucraineancă plânge disperată