Antena Meniu Search
x

Un tânăr a mers la frizerie să se tundă, apoi a aflat că are cancer

Un tânăr a mers la o frizerie pentru o nouă tunsoare, dar nu se gândea că acest drum avea să îi schimbe complet viaţa. A plecat acasă fericit cu noul său aspect, dar mai apoi avea să afle că suferă de o formă rară de cancer de piele în interiorul ochiului său.

Larisa Andreescu
de Larisa Andreescu

la 23.06.2019, 14:59

Mat Crawford a descoperit că are o formă rară de cancer de piele
Mat Crawford a descoperit că are o formă rară de cancer de piele, după ce a mers la frizer - Facebook/ Mat Crawford

Un tânăr a mers la o frizerie pentru o nouă tunsoare, dar nu se gândea că acest drum avea să îi schimbe complet viaţa. A plecat acasă fericit cu noul său aspect, dar mai apoi avea să afle că suferă de o formă rară de cancer de piele în interiorul ochiului său.

Matt Crawford şi-a făcut o programare la tuns, iar în timp ce îşi aştepta rândul a văzut un afiş cu o consultaţie gratuită oftalmologică pe care a considerat-o o ocazie foarte bună de a-şi testa vederea.

De altfel, în ultima vreme, arhitectul de 31 de ani din Londra, avea oarecare probleme cu ochiul drept. Vedea destul de înceţoşat, însă a ignorat simptomele, crezând că se datorează unei răceli minore.

S-a dovedit a fi însă o decizie care i-a schimbat viaţa, deoarece specialistul care i-a examinat vederea l-a trimis d eurgenţă la spital.

Doctorii i-au dat atunci vestea şocantă. Matt suferea de o formă rară de cancer de piele în interiorul ochiului său.

A fost ulterior supus unei terapii cu fascicul de protoni, în Centrul Național de Terapie Protonică de ochi la Centrul de Cancer Clatterbridge din Wirral.

„Credeam că se datorează din cauza unei răceli. S-a dovedit însă că aveam un melanom uveal la ochiul drept, o tumoare de 9mm. Am fost trimis imedat la spitalul din Liverpool pentru a o adoua opinie specializată” a povestit Matt.

Tratamentul constă într-o formă extrem de precisă de radioterapie cu consum redus de energie și este ideală pentru uciderea celulelor canceroase fără a distruge țesutul critic în apropierea tumorii.

Matt, care locuiește la Londra, a rămas într-un hotel Wirral în timp ce a urmat tratamentul.

Deşi a trecut printr-o adevărată spaimă, procedurile urmate, iar stadiul de început al bolii l-au ajutat pe tânăr să treacă peste probleme şi să înfrunte boala până în ultimul moment, când a învins.

Înainte să primească diagnosticul, Matt şi prietena lui, Lindsay Barthan, trebuiau să pornească într-o călătorie în jurul lumii.

Potrivit Mirror, excursia amânată va începe acum în câteva săptămâni, iar tânărul se va îndrepta spre Noua Zeelandă timp de șase luni înainte de a se întoarce în Marea Britanie pentru a urma noi verificări pentru a fi sigur că boala nu a recidivat şi să fie împreună cu familia sa. Ei vor pleca apoi înapoi spre America.

"Am planificat întotdeauna să facem această călătorie și acum putem. Sunt foarte recunoscător pentru tratamentul" a declarat Matt.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-aţi simţit discriminaţi la interviul de angajare din cauza vârstei?

Observator » Stiri externe » Un tânăr a mers la frizerie să se tundă, apoi a aflat că are cancer