Antena Meniu Search
x

Ucigașul unei tinere de 19 ani, înregistrat pe ascuns de un prieten: "Practic am spânzurat-o. Mi-a luat jumătate de oră"

Un tânăr din New Jersey, Statele Unite, a fost filmat cu camera ascunsă în timp ce-i mărturisea unui amic cum a ucis o prietenă de 19 ani, pentru a-i lua moștenirea primită de la mamă.

de Redactia Observator

la 08.02.2019, 15:16

Un tânăr din New Jersey, Statele Unite, a fost filmat cu camera ascunsă în timp ce-i mărturisea unui amic cum a ucis o prietenă de 19 ani, pentru a-i lua moștenirea primită de la mamă.

O filmare înfiorătoare a fost prezentată în procesul lui Liam McAtasney, un tânăr acuzat de uciderea lui Sarah Stern, o colegă de liceu de doar 19 ani. În imaginile obținute de polițiști, cu ajutorul unei camere amplasate într-un autoturism, ucigașul îi mărturisea unui prieten detalii tulburătoare din momentul crimei. 

"Practic am spânzurat-o. Am ridicat-o și am lăsat-o să atârne acolo. Mi-a luat jumătate de oră să o ucid. Am cronometrat", i-a povestit Liam McAtasney unui amic, Anthony Curry.

În înregistrarea realizată pe 31 ianuarie 2017 se aude cum criminalul a recunoscut că cea mai mare problemă pentru el a fost prezența unui câine, care a urmărit toată scena fără a face nimic. 

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

În timp ce Liam McAtasney explica pe larg detaliile crimei, complicele din mașină ascultă Joan Jett's, Bad Reputation, și Steve Miller Brand, Rock 'N Me.

Potrivit Daily Mail, Anthony Curry le-a mărturisit oamenilor legii, în ianuarie 2017, că McAtasney i-a spus despre planurile lui de a o spânzura pe Sarah Stern, dar nu a dat prea multă atenție la momentul respectiv. Abia după dispariția tinerei, pe 3 decembrie 2016, a început să fie îngrijorat că prietenul său chiar a pus planul în aplicare. Atunci a decis să contacteze polițiștii.

Voia să însceneze o sinucidere

"Mi-a zis că avea de gând să se întâlnească cu Sarah, ea găsise bani. Urmau să îi numere împreună, iar el să o sufoce. Apoi urma să o ducă pe un pod, să o arunce, iar Preston Taylor (nr. complicele lui Liam McAtasney) urma să conducă. Voiau să îngroape banii și să lase cheile în contact, pentru a părea ca ea s-a sinucis", a mărturisit Anthony Curry.

Fata ucisă de un prieten pentru moșternire

Criminalul s-a declarat dezamăgit când a aflat că nu va putea obține toți cei 100.000 de dolari la care spera. "Partea cea mai rea este că credeam că o să plec cu 50.000, 100.000 în buzunare. Avea un seif și când a scos banii erau doar 10.000. Și acești bani sunt vechi. Calitate rea. Nici nu știu dacă pot să-i pun în bancă", se adude povestind ucigașul.

"Nu am luat mulți bani, dar suficienți cât să trăiesc confortabil în casa mea și să dau petreceri tot timpul", a mai spus acesta. Banii aparțineau mamei lui Sarah, care trecuse în neființă.

Trădat de prieten

După dispariția fetei, Curry și criminalul au comunicat doar prin Snapchat, unde puteau șterge mesajele. Însă Anthony Curry a reușit să filmeze unele discuții.

Imediat după acest moment, Curry l-a ademenit pe criminal în mașina sa, pretinzând că are nevoie de bani pentru un gadget. Polițiștii au amplasat o camera ascunsă, care a înregistrat întreaga discuție.

Avocatul lui Liam McAtasney susține însă că discuțiile nu reprezintă o confesiune. "E o minciună elaborată, un scenariu. Nu e adevărat. Un tânăr imatur care a decis să folosească dispariția fetei pentru a inventa o poveste", a declarat acesta, în cadrul procesului.

De altfel, Anthony Curry a recunoscut că suspectul avea tendința de a-i împărtăși povești și că vorbeau adesea despre filme. Pe filmare McAtasney mai recunoaște că a avut nevoie de ajutorul unui prieten, Preston Taylor, pentru a scăpa de cadavru, pentru că nu știa cât de grea este Sarah. 

De altfel, Preston Taylor a recunoscut rolul lui în crimă și a dat declarații împotriva lui Liam McAtasney încă din prima zi a procesului.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri externe » Ucigașul unei tinere de 19 ani, înregistrat pe ascuns de un prieten: "Practic am spânzurat-o. Mi-a luat jumătate de oră"