Antena Meniu Search
x

Ucraina anunţă moartea jurnalistului american Brent Renaud. Fostul colaborator New York Times ar fi fost ucis de soldaţii ruşi

În focul luptelor care continuă, în Ucraina, la aproape trei săptămâni de când Rusia a declanşat războiul în ţara din Europa de Est, bilanţul victimelor e în creştere. Şeful poliţiei din Kiev a anunţat, duminică, moartea jurnalistului american Brent Renaud, fost colaborator New York Times. Potrivit oficialului ucrainean, bărbatul în vârstă de 51 de ani ar fi fost împuşcat de soldaţii ruşi.

De Redactia Observator la 13.03.2022, 17:35
Jurnalistului american Brent Renaud a murit în Ucraina
Jurnalistului american Brent Renaud a murit în Ucraina - Twitter

"Soldaţii armatei lui Putin ucid fără milă chiar şi jurnaliştii internaţionali care încearcă să prezinte realitatea dură a atrocităţilor provocate de ruşi în Ucraina", acuză Andrey Nebitov, şeful Poliţiei din Kiev. "Un corespondent New York Times, în vârstă de 51 de ani, a fost împuşcat mortal astăzi, în Irpin", adaugă oficialul ucrainean, într-un mesaj pe Telegram. "Un alt jurnalist a fost rănit, Acum, se încearcă transportarea victimelor în afara zonei de luptă."

"Bineînţeles, profesia de jurnalist presupune riscuri, dar cetăţeanul american Brent Renaud a plătit cu viaţa pentru încercarea de a expune cruzimea şi lipsa de scrupule a agresorului", a precizat la final şeful Poliţiei din Kiev. Informaţiile nu au fost verificate independent până în acest moment, relatează CNN.

Reacţia New York Times, după vestea morţii lui Brent Renaud

New York Times a publicat o primă reacţie oficială, în urma anunţului morţii lui Brent Renaud, pentru a clarifica o confuzie provocată de anunţul Poliţiei din Kiev. "Suntem profund îndureraţi de decesul lui Brent Renaud. Era un videograf talentat care a colaborat cu New York Times de-a lungul anilor. Cu toate că a lucrat pentru noi, cel mai recent în 2015, acesta nu era însărcinat cu nicio atribuţie de lucru din partea New York Times în Ucraina. Purta o legitimaţie de presă New York Times primită cu mulţi ani în urmă", transmite purtătorul de cuvânt al New York Times.

Pe acelaşi subiect

Reacţia SUA după moartea jurnalistului american ucis în Ucraina

Oficialul american Jake Sullivan, consultant al Serviciilor de Securitate Naţională, a declarat duminică, în urma morţii videografului Brent Renaud, că Rusia va suferi "sancţiuni corespunzătoare". Vestea decesului cetăţeanului american este "şocantă şi terifiantă", a precizat el. Acesta a adăugat că oficialii SUA şi ai Ucrainei vor investiga cazul pentru a stabili circumstanţele morţii bărbatului de 51 de ani.

O nouă zi de război Rusia - Ucraina

Luptele din Ucraina au ajuns în cea de-a optsprezecea zi. Kievul va cădea în mâinile rușilor doar dacă este complet distrus, spune președintele Volodimir Zelenski, în timp ce Moscova avertizează că transporturile de arme din vest către Ucraina ar putea fi atacate.

Sirenele de alarmă aeriană au sunat din nou, în zorii zilei, în aproape toate oraşele importante ale Ucrainei. Situația din Harkov, Sumî, Nikolaev și Donbass rămâne cea mai dificilă. Forțele lui Vladimir Putin au asediat Mariupol și îl distrug din ce în ce mai mult în fiecare zi.

Între timp, SUA, Uniunea Europeană şi aliaţii lor au anunţat un nou val de sancţiuni împotriva Rusiei. Într-o nouă convorbire telefonică, liderii Franţei şi Germaniei au încercat să-l convingă pe Vladimir Putin să ordone încetarea focului, dar tentativa lor a eșuat. O nouă rundă de negocieri Rusia - Ucraina ar putea avea loc săptămâna viitoare, anunţă consilierul preşedintelui Volodimir Zelenski.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Stiri externe » Ucraina anunţă moartea jurnalistului american Brent Renaud. Fostul colaborator New York Times ar fi fost ucis de soldaţii ruşi