Antena Meniu Search
x

Ucrainenii sunt dominați 40 la 1 de către ruși. Trupele lui Vladimir Putin au arme mai multe și mai puternice

Trupele ucrainene suferă pierderi masive, fiind depășite în raport de 20 la 1 în ceea ce privește artileria și de la 40 la 1 în ceea ce privește muniția de către forțele rusești, după cum arată o nouă analiză a serviciilor secrete asupra modul în care evoluează conflictul din Ucraina, notează The Independent.

de Adrian Popovici

la 10.06.2022, 11:37

Evoluția luptelor din Donbas depinde de artileria aflată la dispoziția celor două tabere.
Sistemele de artilerie ale rușilor sunt mai multe și mai puternice - Profimedia

După cum arată un raport comun al serviciilor de informații din Ucraina și Occident, trupele ucrainene se confruntă, de asemenea, și cu o serie de probleme grave legate de artilerie. Mai exact, trupele Kievului pot lansa astfel de atacuri la o distanță maximă de 25 de kilometri. În același timp, rușii pot lovi ținte aflate și la distanțe de 12 ori mai mari.

Pentru prima dată de la începutul războiului, problemele legate de armele și echipamentele aflate la dispoziția armatei ucrainene sunt dublate de cele legate de trupe. Mai exact, apar tot mai multe cazuri de dezertare, asta pe măsură ce sute de soldați mor în fiecare și și moralul tinde să fie tot mai scăzut, mai ales în Donbas.

Ucraina, depășită și în ceea ce privește numărul de prizonieri de război

În același timp, pe măsură ce rușii capturează teritorii din est și își consolidează controlul asupra orașelor Mariupol și Kherson, poziția de negociere a guvernului ucrainean este slăbită de diferențele semnificative în ceea ce privește numărul de prizonieri război. Numărul total de soldați ruși care au fost capturați de Ucraina a scăzut de la 900 la doar 550, în aprilie, după o serie de schimburi. Între timp, Moscova are mai mult de 5,600 de soldați ucraineni în captivitate, cifra care a crescut semnificativ prin capitularea soldaților din batalionul Azov.

Pe acelaşi subiect

Această diferență între cele două părți ajunge să fie cunoscută de întreaga lume pe măsură ce autoritățile de la  Kiev, cât și de la Moscova țin procese, extrem de mediatizate, ale prizonierilor de război. Soldații ruși judecați de instanțele ucrainene au primit pedepse aspre, iar procurorul general a anunțat trimiterea în judecată a altor opt dosare de crime de război.

De partea opusă a războiului, doi britanici, Aiden Aslin și Shaun Pinner, au fost capturați în Mariupol, acolo unde luptau alături de trupele ucrainene. În acest moment, cei doi sunt judecați în Republica Populară Donțk și riscă pedeapsa cu moartea, fiind acuzați că sunt mercenari și teroriști.

Presa rusă de stat a anunțat miercuri că peste 1.000 de prizonieri din Mariupol au fost transferați în Rusia pentru "investigație". Politicienii de la Moscova și republicile separatiste au amenințat că vor organiza procese similare celui de  la Nürnberg pentru membrii batalionului Azov pe care i-au capturat și pe care îi acuză de neo-nazism.

Rușii insistă asupra unui schimb de prizonieri unu-la-unu. Asta înseamnă că, în condițiile actuale, 4,500 de ucraineni pot rămâne în închisorile rusești până la încheierea unui acord de pace. Moscova va folosi această situație pentru destabilizarea internă a Ucrainei, cu excepția cazului în care există protecție socială pentru familiile celor care au fost prinși și sunt stabilite modalități clare de comunicare cu aceștia.

Luptele din Donbas depind de artileria pe care o are fiecare tabără

Ucraina primește mai multe sisteme de artilerie de la SUA și Marea Britanie, dar după cum explică oficialii de la Kiev, pentru a opri înaintarea trupelor rusești și pentru a avea o șansă de a recupera teritoriul pierdut, este nevoie de ajutoare militare în continuare.

"Este clar că un război convențional nu poate fi câștigat dacă partea ta are de mai multe ori mai puține arme, armele tale lovesc la o distanță mai scurtă și ai mult mai puțină muniție decât inamicul", se arată în raport.

Cei care au semnat această analiză mai subliniază că ucrainenii rămân fără muniție pentru sistemele de artilerie care au permis respingerea trupelor rusești în primele luni ale războiului. În plus, muniția rămasă poate atinge ținte relativ apropiate, în timp ce Rusia poate folosi rachete Iskander pentru a lansa atacuri de la depărtare.

"Acest lucru creează o situație de inegalitate absolută pe câmpul de luptă, ca să nu mai vorbim de dominația completă a avioanelor inamice în aer, care poate fi corectată uneori prin utilizarea rachetelor Stinger (sol-aer) și exploatarea greșelilor făcute de piloții ruși", concluzionează cei care au realizat acest raport.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri externe » Ucrainenii sunt dominați 40 la 1 de către ruși. Trupele lui Vladimir Putin au arme mai multe și mai puternice