Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Un avion militar american s-a prăbuşit în Norvegia. Toate persoanele aflate la bord au murit

Patru persoane de la bordul avionului militar american şi-au pierdut viaţa în urma prăbuşirii aparatului de zbor într-o zonă îndepărtată din nordul Norvegiei vineri, în timpul unui exerciţiu de antrenament militar condus de NATO, a declarat sâmbătă poliţia locală, potrivit Agerpres.

de Redactia Observator

la 19.03.2022 , 13:04

Un avion militar american cu patru persoane la bord s-a prăbuşit în Norvegia. Poliție: "Nu am văzut niciun semn de viaţă"
Un avion militar american cu patru persoane la bord s-a prăbuşit în Norvegia. Poliție: "Nu am văzut niciun semn de viaţă" - DVIDS / Captură video

"Din câte cunoaşte poliţia, toţi cei patru sunt de naţionalitate americană", au indicat forţele de ordine norvegiene, în timp ce Ministerul norvegian al Apărării a specificat un într-un comunicat separat că doar cei patru americani se aflau la bordul aparatului de bord prăbuşit, conform AFP.

Premierul Jonas Gahr Stoere a transmis prin Twitter condoleanţe pentru ceea ce a spus că este decesul a patru americani.

Aeronava MV-22B Osprey aparţinând U.S. Marine Corps participa la un exerciţiu numit Cold Response.

Articolul continuă după reclamă

Serviciile de intervenţie au ajuns la locul accidentului sâmbătă dimineaţă pe cale terestră, după ce elicopterele nu au putut ateriza din cauza condiţiilor meteorologice nefavorabile.

Pe acelaşi subiect

În zonă s-au înregistrat rafale puternice de vânt şi ploi abundente, existând riscul de avalanşe, potrivit prognozelor meteo locale.

Poliţia a declanşat anchetarea cauzelor accidentului, deşi acţiunile de cercetare la locul accidentului au fost sistate din cauza condiţiilor meteorologice. Cercetările urmează să fie reluate odată cu îmbunătăţirea vremii.

Aproximativ 30.000 de militari din 27 de ţări sunt implicaţi în Cold Response, un exerciţiu destinat să pregătească ţările membre NATO pentru apărarea Norvegiei.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei
Aveţi pregătite variante în caz de blackout?
Observator » Stiri externe » Un avion militar american s-a prăbuşit în Norvegia. Toate persoanele aflate la bord au murit