Antena Meniu Search
x

Un nou zbor al groazei în SUA. O aeronavă Boeing a pierdut o bucată de fuzelaj în timpul zborului

Un nou zbor al groazei în Statele Unite. Un panou exterior al unei aeronave Boeing a zburat în timpul unei curse interne. Numărul mare de incidente în care sunt implicate în ultimul timp avioanele producătorului american nave face ca oficialii Uniunii Europene să ia în calcul interzicerea acestora. 

de Redactia Observator

la 16.03.2024, 20:20

Vezi și

O fotografie realizată imediat după aterizarea pe aeroportul din Oregon arată pericolul prin care au trecut cei 139 de pasageri şi şase membri ai echipajului. O bucată din fuzelajul avionului Boeing care venea de la San Francisco a dispărut complet. Ţevile şi mecanismele de sub aripă se pot vedea cu ochiul liber. Imediat s-a declanşat o căutare a panoului lipsă. 

Amber Judd, director aeroport: Nu am găsit resturi sau vreun panou sau ceva. Pista a fost redeschisă, toată lumea a aterizat şi operaţiunile au continuat normal.

Incidentul e ultimul dintr-o lungă serie cu avioane Boeing. Luni, un avion care se îndrepta către San Francisco dinspre Australia s-a întors din drum după ce din trenul de aterizare a început să curgă un lichid. Iar la finalul săptămânii trecute, un avion a pierdut o roată la aterizare.

Doug Rice, expert în aviaţie: Toate au legătură cu aeroportul din San Francisco, asta e îngrijorarea mea. Acolo este o bază de mentenanţă importantă, un centru major pentru United Airlines şi problemele sunt legate de San Francisco.

Pe acelaşi subiect

Şir de incidente cu aeronave Boeing

În ianuarie, uşa unei aeronave Boeing a fost smulsă în timpul zborului. Ulterior, s-a descoperit că lipseau mai multe şuruburi. Controlul a arătat ca mai multe alte avioane aveaui aceeasi problema. Producătorul american a refuzat să coopereze cu autoritatea pentru siguranţa transporturilor din Statele Unite în acnheta ce a urmat. 

Jennifer Homendy Consiliul Național pentru Siguranța Transporturilor: Boeing nu ne-a furnizat documentele și informațiile pe care le-am solicitat de nenumărate ori în ultimele luni, în special cu privire la deschiderea, închiderea și înlăturarea ușii. Fie aceste documente există şi noi nu le avem, fie ele nu există deloc.

La începutul lunii, motorul unui alt Boeing a luat foc după decolarea din Houston. Iar săptămâna aceasta, 50 de oameni au fost răniţi după ce un avion Boeing 787 a căzut în gol. la bordul unei curse decolate din Australia. 

Directorul Agenţiei pentru Siguranţa Aviaţiei a Uniunii Europene trage şi el un semnal de alarmă. Instituţia e gata să retragă aprobarea pentru producţia avioanelor Boeing în cazul unor noi incidente majore. Îngrijorările vin şi pe fondul acuzaţiilor unui fost angajat al companiei. Bărbatul a dezvăluit că piesele de schimb erau scoase din coșurile de deșeuri și montate pe avioane noi pentru a preveni întârzierile. El urma să depună mărturie, dar s-ar fi sinucis cu puţin timp înaintea procesului.

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 1 vot
Întrebarea zilei

Mici cu E.coli şi zgârciuri în loc de carne, printre produsele comercializate în magazine. Aţi avut parte de experienţe neplăcute?

Observator » Stiri externe » Un nou zbor al groazei în SUA. O aeronavă Boeing a pierdut o bucată de fuzelaj în timpul zborului