Foto

Un singur caz de coronavirus a băgat în lockdown 2 milioane de australieni

De Daniel Murărescu.
Publicat: 01.02.2021, 13:20.
Actualizat: 01.02.2021, 13:20

Aproximativ două milioane de australieni au intrat în prima zi de lockdown strict după ce s-a descoperit un singur caz de coronavirus în Perth, capitala statului Australia de Vest.

lockdown în Perth, Australia

Ofițeri de poliție oferă măști persoanelor care vor să se testeze la Spitalul Regal din Perth, după ce autoritățile au anunțat un lockdown de cinci zile ca urmare a unui singur caz de coronavirus, 31 ianuarie 2021

Profimedia Images

Autoritățile din Perth au ordonat cinci zile de lockdown după ce un agent de securitate de la un hotel în care se carantinau persoane sosite din străinătate a fost depistat pozitiv cu SARS-CoV-2.

Guvernul statului Australia de Vest a anunțat că 66 de oameni sunt considerați a fiind contacți, însă niciunul dintre aceștia nu s-a infectat.

"În total 13 contacți apropiați au fost testați negativ și 11 contacți de mare risc au fost mutați în carantină la hotel, ca o măsură suplimentară de precauție", a declarat premierul statului, Mark McGowan, citat de Reuters.

Conform sursei citate, testele de coronavirus pentru celelalte persoane care au interacționat cu agentul de pază urmează a fi finalizate în cursul acestei zile.

Doar 909 decese și 29.000 de îmbolnăviri în Australia, de la izbucnirea pandemiei de coronavirus

Australia a reușit să împiedice răspândirea la scară largă a virusului, limitând infectările la aproximativ 29.000.

În ultimul an au murit 909 cetățeni din cauza Covid-19, o cifră mică raportat la populația de circa 26 de milioane de locuitori. România, în comparație, a ajuns la 18.402 de decese.

Campania de vaccinare ar urma să înceapă în cursul acestei luni și va costa cel puțin 4.8 miliarde de dolari, a anunțat premierul Scott Morrison.

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.